Πώς η κρίση ενώνει Έλληνες και Γερμανούς – Έφηβοι φτιάχνουν ντοκιμαντέρ

Για το Ντόρτμουντ της Γερμανίας ταξιδεύουν έξι ελληνόπουλα που έχουν θητεύσει σαν «ζιζάνια» στο Νεανικό Πλάνο, (του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και την -Camera Ζizaniο).

Σκοπός τους είναι να συναντήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες με γερμανούς συνομιλήκους τους με τους οποίους θα συνεργαστούν στο γύρισμα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με θέμα τον … κόσμο που αλλάζει, ιδίως στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, πρόκειται για μια κοινή ελληνογερμανική δράση, με πρωτοβουλία δύο οργανώσεων από την οπτικοακουστική επικοινωνία και έκφραση των νέων ανθρώπων: την Young Dogs -Youth Academy for Documentary από την Γερμανία και το Νεανικό Πλάνο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ολυμπίας.

Για έξι ημέρες οι νεαροί έφηβοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωριστούν, να συνεργαστούν, να συζητήσουν ιδέες να γυρίσουν και να μοντάρουν τις ταινίες τους.
Η δράση θα επαναληφθεί στην Ελλάδα, την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, οπότε θα έρθουν οι γερμανοί έφηβοι.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή