Τσαβούσογλου για επίθεση με χημικά στη Συρία: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Oι υποψίες για χρήση χημικών όπλων μπορεί να εκτροχιάσουν τη διαδικασία των συριακών ειρηνευτικών συνομιλιών που διεξάγονται στην Αστάνα του Καζακστάν, δήλωσε.

Η Τουρκία καταδικάζει τη χημική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην ανταρτοκρατούμενη συριακή επαρχία Ιντλίμπ δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενώ τη χαρακτήρισε ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη δυτική τουρκική επαρχία Ισπάρτα, ο Τσαβούσογλου, τα σχόλια του οποίου μεταδόθηκαν απ’ ευθείας από την τηλεόραση, δήλωσε πως οι υποψίες για χρήση χημικών όπλων μπορεί να εκτροχιάσουν τη διαδικασία των συριακών ειρηνευτικών συνομιλιών που διεξάγονται στην Αστάνα του Καζακστάν.

Η επίθεση, που πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκε από αεριωθούμενα της συριακής κυβέρνησης, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 58 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 11 παιδιά κάτω των οκτώ ετών στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, όπως έγινε γνωστό από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και ιατρικό προσωπικό.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή