Σε 24 δόσεις τα χρέη στην εφορία λόγω έντονων καιρικών φαινομένων!

Νέα ρύθμιση καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών στην εφορία,  λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, στις περιοχές των Δήμων Πηνειού και Ήλιδας της Ηλείας. Την σχετική απόφαση, υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Τα χρέη ρυθμίζονται κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη κατά τις ισχύουσες διατάξεις του ΚΕΔΕ και του ΚΦΔ σε εικοσιτέσσερις ίσες μηνιαίες δόσεις χωρίς τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής που αντιστοιχούν σε αυτά των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν την κύρια κατοικία ή έδρα στους Δήμους Πηνειού και Ήλιδας, οι οποίοι κηρύχτηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας με απόφαση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στις 8.9.2016 και 6-7-8.9.2016 αντιστοίχως.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, η ρύθμιση αφορά χρέη τα οποία ήταν ληξιπρόθεσμα μέχρι την έκδοση των Αποφάσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών ΠΟΛ 1139/16.9.2016 και ΠΟΛ 1132/16.9.2016 και η είσπραξή τους ανεστάλη με την παράγραφο 2 των ανωτέρω αποφάσεων. Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στην παρούσα ρύθμιση πρέπει να κατατεθεί στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι τις 6.4.2017. Η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται μέχρι την 10.4. 2017 και οι επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή