Σοκ για τον Φιγιόν: Του ασκήθηκε δίωξη για κατάχρηση δημοσίου χρήματος

Για την υπόθεση αργομιθσίας της συζύγου και των παιδιών του

Την άσκηση δίωξης για κατάχρηση δημοσίων πόρων και κατάχρηση στον Φρανσουά Φιγιόν, τον υποψήφιο της γαλλικής δεξιάς στις προεδρικές εκλογές, διέταξαν οι γαλλικές Αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την υπόθεση της αργομισθίας της συζύγου του και των παιδιών του.

Την πληροφορία μετέδωσε πρώτη η σατιρική εφημερίδα Canard Enchaine, επιβεβαίωσε ο συνήγορος του Φιγιόν, ο Αντονέν Λεβί.

“Η απαγγελία των κατηγοριών έγινε σήμερα το πρωί. Η διαδικασία επιταχύνθηκε ώστε να διεξαχθεί σε ήρεμες συνθήκες” εξήγησε ο δικηγόρος του συντηρητικού πολιτικού ο οποίος το τελευταίο διάστημα διαμηνύει ότι θα συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του “μέχρι τέλους”.

Ο ίδιος ο Φιγιόν είχε ανακοινώσει πριν από περίπου δύο εβδομάδες ότι η απαγγελία κατηγοριών επρόκειτο να γίνει την Τετάρτη, 15 Μαρτίου.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή