«Επενδύουμε στην ανάπτυξη και την καινοτομία»
Για την πορεία της αξιολόγησης, τα προγράμματα ΕΣΠΑ και τις επόμενες δράσεις του υπουργείου μιλά o αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας πως “θα διοχετευθούν μέσα στο 2017, πάνω από 7 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για το σύνολο της οικονομίας”.
Ο κ. Χαρίτσης υπογραμμίζει με συνέντευξή του στην Κυριακατικη kontranews ότι “το 2017 είναι η πιο σημαντική χρονιά για την απορρόφηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ, καθώς έχει ήδη ενεργοποιηθεί πάνω από το 56,5% των προγραμμάτων (προσκλήσεις άνω των 10 δισ. ευρώ)” και σχολιάζει πως «είναι μεγάλη πρόκληση να κατηγορεί εμάς η αντιπολίτευση για χαμηλή απορρόφηση, όταν πετύχαμε 8 φορές μεγαλύτερη από τις δικές τους κυβερνήσεις».
Επιπλέον, τονίζει ότι σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι απλά η συγκυριακή μείωση της ανεργίας αλλά η δημιουργία ποιοτικών και διατηρήσιμων θέσεων εργασίας.
Αναφορικά τέλος με την αξιολόγηση, σημειώνει πως “αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πολύ ρευστή οπότε κάθε εκτίμηση θα ήταν παρακινδυνευμένη”, για να συμπληρώσει πως ” πρόθεση μας είναι να κλείσει η αξιολόγηση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε εντατικά”.