Ενώ τα αρνητικά ρεκόρ στην απασχόληση καταρρίπτονται συνεχώς, ημείς άδομεν…
Αυτή την τακτική να κρύβονται όλες οι κυβερνήσεις πίσω από το δάκτυλό τους ή να αποστρέφουν με δημαγωγία και λαϊκισμό το πρόσωπό τους από την πραγματικότητα την πληρώνουν ακριβά ο ελληνικός λαός με τη μόνιμη πολυετή λιτότητα και λεηλασία και η χώρα μας που γίνεται η χλεύη της Ευρώπης και όχι μόνο.
Από την άλλη μεριά, η συνήθεια της εκάστοτε αντιπολίτευσης να μη βλέπει την «όπισθεν πήραν της», αποτελεί ολέθριο ανασχετικό παράγοντα για την ανάγκη σύνεσης στην πολιτική και διόρθωσης ημαρτημένων.
Το Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη» έδωσε στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι τον Ιανουάριο του 2017 καταρρίφθηκε το αρνητικό ρεκόρ δεκαπενταετίας, καθώς το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων είναι αρνητικό κατά 29.817 θέσεις εργασίας.
Κι αντί, λοιπόν, να κοιτάξει κατάματα τη ζοφερή πραγματικότητα και η σημερινή κυβέρνηση, ο μεν κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ως «εποχικό σύμπτωμα που θα διορθωθεί», το δε υπουργείο Εργασίας, αποστρέφοντας το πρόσωπό του από την εφιαλτική αυτή εξέλιξη στην απασχόληση, επιδοκίμασε τον χαρακτηρισμό της από τον κ. Τζανακόπουλο ως «εποχικού συμπτώματος» λέγοντας τούτα «τα ωραία λόγια για ν’ αγαπιόμαστε»: «Το αρνητικό ισοζύγιο του Ιανουαρίου του 2017 διαμορφώνεται κυρίως από τέσσερις κλάδους: Λιανικό Εμπόριο (-5.895), Εστίαση (-10.000), Δραστηριότητες Απασχόλησης (-3.564) και Καταλύματα (-1.965), οι οποίοι παρουσιάζουν «και οι τέσσερις αυτοί κλάδοι αύξηση της ζήτησης για εποχιακή απασχόληση την περίοδο των εορτών και το μεγαλύτερο ποσοστό από τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν αφορούν τέτοιου τύπου απασχόληση, δηλαδή θέσεις σε κλάδους που χρειάζονται επιπλέον προσωπικό λόγω της εορταστικής περιόδου…».
Εντάξει, αυτοί ήταν οι λόγοι που διαμόρφωσαν το αρνητικό ισοζύγιο ροών μισθωτής εργασίας τον Ιανουάριο. Αλλά, το ίδιο αρνητικό ρεκόρ πενταετίας (χάθηκαν 37.667 θέσεις εργασίας) σημειώθηκε και τον Νοέμβριο του 2016, ο οποίος είναι «μαύρος» από το 2001, όπως “μαύρος», με εξαίρεση το 2014, είναι και ο Ιανουάριος από το 2001.
Ύστερα από όλα αυτά, αλήθεια, πώς θα αντιδρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, αν έλεγε τα ίδια και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή το υπουργείο Εργασίας επί προηγούμενων κυβερνήσεων, όταν καταρριπτόταν συνεχώς το αρνητικό αυτό ρεκόρ τον Ιανουάριο μετά το 2001; Δηλαδή πώς αντιδρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ:
-Τον Ιανουάριο του 2006, όταν καταρρίφθηκε για πρώτη φορά το αρνητικό ρεκόρ στην απασχόληση (χάθηκαν τότε 19.475 θέσεις εργασίας» και άκουγε τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο της Νέα Δημοκρατίας να χαρακτηρίζει την αρνητική αυτή εξέλιξη ως… «εποχικό σύμπτωμα»;
-Τον Ιανουάριο του 2009, όταν καταρρίφθηκε το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ (χάθηκαν 26.564 θέσεις εργασίας) και άκουγε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να χαρακτηρίζει τη ζοφερή αυτή εξέλιξη ως… «εποχικό σύμπτωμα»;
-Τον Ιανουάριο του 2011, όταν καταρρίφθηκε το αρνητικό αυτό ρεκόρ όλων των εποχών (χάθηκαν 28.995 θέσεις εργασίας) και άκουγε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ να μιλάει για… «εποχικό σύμπτωμα»;
Το ξέρουμε, το ξέρουμε! Θα αντιδρούσε, αν δεν είχε αντιδράσει, όπως τώρα η Νέα Δημοκρατία ως… αντιπολίτευση! Ναι, αλλά έτσι δεν γίνεται… χωριό, όπως έλεγε ο… πατέρας μου!
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης