Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2025

Δοξάστε τον

Τι θα περίμενε κανείς από έναν πρώην πρωθυπουργό, που επιλέγει να επικοινωνήσει με την κοινή γνώμη; Φανταζόμαστε ότι θα περίμενε, κατ` αρχήν, τη «μετάγγιση» της εμπειρίας και «τεχνογνωσίας», καθώς και της πολύτιμης άποψής του.

 Σ` ένα δεύτερο επίπεδο, θα περίμενε κανείς, από έναν άνθρωπο που τιμήθηκε από τους πολίτες, φτάνοντας στα ψηλότερα «σκαλοπάτια της εξουσίας», μια «από καρδιάς» αυτοκριτική, για τα πεπραγμένα και τα αίτια της πτώσης του. Είχαμε προ ημερών μια συνέντευξη-«Μπεν Χουρ» του κ. Σημίτη, που… έδειξε κάρτες σε όλους, εκτός του εαυτού του, ωσάν να ήταν ένας ουδέτερος παρατηρητής, στα προηγούμενα χρόνια. Προχθές, παρουσιάστηκε, στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής», συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά, το ενδιαφέρον της οποίας προκύπτει αυτονόητα, από το γεγονός ότι ήταν πρωθυπουργός, μέχρι τον Ιανουάριο 2015. Τι αποκομίσαμε όμως απ` αυτήν; Ο πρώην Πρωθυπουργός, προτίμησε να καταναλώσει τα 2/3 του χώρου, που του διατέθηκε, σε μια αυτοδοξαστική παράθεση των «επιτευγμάτων» της κυβέρνησης του, αγνοώντας μάλιστα το δεύτερο σκέλος του δημοσιογραφικού ερωτήματος, για μια αυτοκριτική τοποθέτηση. Επ` αυτού, το μόνο «μεμπτό» που βρήκε ο πρώην πρωθυπουργός, για την περίοδο της διακυβέρνησης του, ήταν ότι δεν υπήρξε η κατάλληλη προβολή των «επιτευγμάτων» της. Αντιλαμβανόμαστε ότι ο Μεσσήνιος πολιτικός, δεν τρέφει και την καλύτερη γνώμη, για τους πολίτες αυτής της χώρας, παρ` ότι με την ψήφο τους, έφτασε ως το κορυφαίο αξίωμα του πρωθυπουργού.  Διότι, θα πρέπει να δεχθούμε ότι αυτοί οι πολίτες είναι περιορισμένης νοημοσύνης, αφού δεν αντιλήφθηκαν το «μεγαλείο» της προηγούμενης κυβέρνησης. Στοιχειώδης ευθυκρισία, θα επέβαλε μεγαλύτερη περίσκεψη, κάτι που αφορά εν τέλει το σύνολο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τους λόγους που οδήγησαν τους πολίτες στη συγκεκριμένη επιλογή, τον Ιανουάριο του 2015, που επαναλήφθηκε τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου. 

 Να θυμίσουμε, εντελώς ενδεικτικά, ότι συγκεκριμένες επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως ο ΕΝΦΙΑ ή η «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ (για το φρέσκο γάλα κ.λ.π.) είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και από βουλευτές της τότε πλειοψηφίας, συμπεριλαμβανομένων και βουλευτών της ΝΔ. Η, πάλι ενδεικτικά, ότι η μη εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, δεν οφειλόταν μόνο στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε άλλους βουλευτές, που, μάλιστα, επέλεξαν στη συνέχεια να μείνουν εκτός Βουλής. Γιατί, άραγε, οι συγκεκριμένοι βουλευτές, προτίμησαν την πτώση της τότε κυβέρνησης; Δεν κατάλαβαν, ότι βγαίνουμε απ` την κρίση;   

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή