Ζουράρις: Θα προτείνω στο υπουργικό να υποδεχτούν πρόσφυγες και τα ιδιωτικά σχολεία

«Θα προτείνω στο υπουργικό συμβούλιο να συμμετάσχουν στην υποδοχή των νεαρών προσφύγων και τα ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας», δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Ζουράρις, μιλώντας στο Νοrth 98.

«Και ειδικά τα εύπορα ιδιωτικά σχολεία», πρόσθεσε ο υφυπουργός Παιδείας.

Ο Κώστας Ζουράρις υποστήριξε πως και τα ιδιωτικά σχολεία μετέρχονται της δημόσιας εκπαίδευσης και άρα θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν παιδιά προσφύγων που τώρα φιλοξενούνται σε δημόσια σχολεία.

Ο ίδιος είπε πως το σχέδιο αυτό το έχει συζητήσει με διάφορους παράγοντες του υπουργείου Παιδείας καθώς και ότι κάτι τέτοιο «θα εξυψώσει το κύρος των ιδιωτικών σχολείων».

Ακόμα, ο υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι ένα κίνητρο για τους ιδιοκτήτες των σχολείων θα μπορούσε να είναι η χαμηλότερη φορολογία.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο »

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή