Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2025

Στην Ολομέλεια της Βουλής την 1η Φεβρουαρίου το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής

Για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ

Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής του Κοινοβουλίου για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μόλις κατατεθεί το πόρισμα που θα ψηφιστεί σήμερα το απόγευμα, θα υποβληθεί αίτημα από 60 βουλευτές προκειμένου να συζητηθεί στην Ολομέλεια.

Σήμερα θα κατατεθούν οι τελικές προτάσεις των κομμάτων για τα δάνεια κομμάτων – μέσα ενημέρωσης και τελικά τα μέλη της Επιτροπής θα ψηφίσουν το τελικό πόρισμα το οποίο θα παραδοθεί στον Νίκο Βούτση.

Κατά τη συζήτηση στην Εξεταστική την Παρασκευή επί του πορισματικού σχεδίου της πλειοψηφίας, τα κόμματα διατύπωσαν διαφορετικές εκτιμήσεις, τόσο ως προς τα αίτια, όσο και ως προς τις ευθύνες που υπάρχουν και σε ποια πρόσωπα πρέπει να καταλογισθούν.

Εν αναμονή της ανακοίνωσης του πορίσματος, κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι «η υπόθεση της διαπλοκής όχι μόνο δεν τελειώνει, αλλά, αντιθέτως, τώρα αρχίζει».

Η ίδια πηγή επισήμανε «τη σημαντική δουλειά που έγινε τους προηγούμενους μήνες από τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής», που θα αποτυπώνεται στο τελικό πόρισμα, το οποίο αναμένεται να αριθμεί περί τις 600 σελίδες. Υπογράμμισε τέλος ότι «η κυβέρνηση θα δώσει μεγάλο βάρος στην υπόθεση».

Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής αναμένεται ότι θα αποσταλεί στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο »

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή