Η αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία στη Σκόπελο συνεχίζεται από τα μηχανήματα και το προσωπικό του Στρατού Ξηράς.
Οκτώ μηχανήματα του Μηχανικού (3 Ανατρεπόμενα Οχήματα, 2 Ισοπεδωτικές Γαιών, 2 Φορτωτές – Εκσκαφείς Τάφρου, 1 Όχημα Γενικής Χρήσεως με Υδροφόρο) εργάζονται για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου της Σκοπέλου.
Παράλληλα, προσπαθούν να επιδιορθώσουν τις ζημιές στο λιμάνι και το ΧΥΤΑ του νησιού.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τον Στρατό Ξηράς, το Κλιμάκιο Μηχανικού που βρίσκεται στη Σκόπελο, έχει εκτελέσει εργασίες αποκατάστασης:
– των υποδομών του λιμανιού Σκοπέλου
– της επαρχιακής οδού πόλης Σκοπέλου – χωριό Στάφυλος – χωριό Αγνώντα
– του ΧΥΤΑ στην περιοχή Καλόγηρος
Επίσης, με τη βοήθεια των μηχανημάτων, ανοίχθηκε χωματόδρομος συνολικού μήκους 30 χιλιομέτρων, ο οποίος οδηγεί στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή Μοναστήρια, ώστε να μπορέσει να προσεγγίσει το συνεργείο του ΟΤΕ για την αποκατάσταση των βλαβών στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο και τέλος, μεταφέρθηκαν και στρώθηκαν αδρανή υλικά για τη διάνοιξη του φραγμένου από τις κατολισθήσεις δρομολογίου από τον Αγνώντα στο λιμάνι του νησιού.


















