Wikileaks: Ο γαμπρός του Ερντογάν μετέφερε πετρέλαιο για το Ισλαμικό Κράτος

Τις διασυνδέσεις του γαμπρού του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, με εταιρεία που εμπλέκεται σε υποθέσεις εισαγωγής πετρελαίου στην Τουρκία από το Ισλαμικό Κράτος αποκαλύπτει η ιστοσελίδα, Wikileaks.

Συγκεκριμένα, τα Wikileaks έχουν δώσει στη δημοσιότητα εκτενή αλληλογραφία ανάμεσα στον Μπεράτ Αλμπαϊράκ και την εταιρία Powertrans, η οποία εμπλέκεται σε υποθέσεις εισαγωγής πετρελαίου από τους τζιχαντιστές, παρά την απαγόρευση παρόμοιων συναλλαγών, που πέρασε με νόμο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το 2011.

Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ φέρεται να έχει αξιοποιήσει ένα “παράθυρο” αυτού του νόμου για να δώσει αποκλειστικά δικαιώματα εισαγωγής και εξαγωγής πετρελαίου στην Powertrans.

Πρέπει, βέβαια, να σημειωθεί ότι ο Αλμπαϊράκ έχει αρνηθεί κάθε σχέση με την εν λόγω εταιρία, όμως τα 57.934 email που δημοσίευσε το Wikileaks αποδεικνύουν το αντίθετο.

Μάλιστα, σε μία συνομιλία με την υπεύθυνο ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, Μπετούλ Γιλμάζ, ο Αλμπαϊράκ εκφέρει γνώμη και εγκρίνει αποφάσεις που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό, όπως για παράδειγμα προσλήψεις, απολύσεις, ακόμη και έγκριση μισθών και αυξήσεων εργαζομένων της Powertrans.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή