Σφοδρή καταιγίδα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

ΠΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΗΚΑΝ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΧΑΝΙΑ

Έκλεισε για λίγη ώρα το αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τα τελευταία 24ωρα τη χώρα.

Συγκεκριμένα, για λόγους ασφαλείας λόγω της κακοκαιρίας η τροφοδοσία καυσίμων διεκόπη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος
από τις 8:20 μέχρι και τις 9:45 το βράδυ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα δέκα πτήσεις οι οποίες ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθούν και να ανεφοδιαστούν στην Αθήνα να λάβουν εντολή να μεταβούν στα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και των Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το «Ελευθέριος Βενιζέλος», αυτή την ώρα οι καιρικές συνθήκες στα Σπάτα, όπου προηγήθηκε σφοδρή καταιγίδα, αρχίζουν να βελτιώνονται, συνεπώς αναμένεται η κατάσταση να έχει εξομαλυνθεί πλήρως μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Λόγω καιρού, η πτήση Α3655 από Ρώμη για το «Ελευθέριος Βενιζέλος», από Κόρινθο, έκανε δεξιά στροφή και έφθασε μέχρι Μονεμβασιά. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς Αιγαίο, κατόπιν προς Κάρυστο και μπήκε στο holding της Καρύστου.

Στο μεταξύ, το ILS του αεροδρομίου έπαψε να λειτουργεί λόγω cumulunibus και στο αεροδρόμιο απαγορεύθηκαν προσωρινά οι αποπροσγειώσεις λόγω μεγάλης ποσότητας υδάτων στο διάδρομο.

Έτσι, μετά το holding της Καρύστου, η Aegean 3655 κατευθύνθηκε προς Κρήτη, ενώ ήδη είχαν αρχίσει οι προσγειώσεις στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ, ο Πύργος του Ελευθέριος Βενιζέλος, άλλαξε τον διάδρομο προσγείωσης στον 03L (χάρτης). Τα πρώτα αεροσκάφη που προσγειώθηκαν, ανέφεραν στον Πύργο ότι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα και ορατότητας και αναταράξεων και πέδησης και όλοι σχεδόν κατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια.

Στις 9:20 το βράδυ προσγειώθηκε αεροσκάφος της Ryanair, επίσης με ιδιαίτερα προβλήματα.

Τελικά η Aegean προσγειώθηκε στις 21:15 στα Χανιά, που λίγο αργότερα γέμισαν ασφυκτικά από αεροσκάφη και τα κατεύθυναν σε άλλα αεροδρόμια.

Τελικά η πρώτη προσγείωση έγινε από την Ολυμπιακή 127 από Θεσσαλονίκη, λίγο μετά τις 10 το βράδυ.

Περιπέτεια για τους επιβάτες της πτήσης Μυτιλήνη – Λήμνο

Ο λόγος για το γνωστό «τραινάκι» των νησιωτών του ανατολικού Αιγαίου. Πρόκειται για το αεροπλάνο που συνδέει την Ρόδο με την Σάμο, την Χίο, την Μυτιλήνη και τέλος την Λήμνο μετ’ επιστροφής.

Η οδύσσεια τους ξεκίνησε στις 12:50 από το αεροδρόμιο της Μύρινας, όπου παρά τις προσπάθειες του χειριστών του αεροπλάνου, η προσγείωση ήταν αδύνατη, οπότε το αεροπλάνο ξεκίνησε να επιστρέψει στη Μυτιλήνη.

Και στη, Μυτιλήνη, όμως, ήταν πλέον αδύνατη η προσγείωση, οπότε το αεροπλάνο αναγκάστηκε να κινηθεί προς τον επόμενο του σταθμό την Χίο, με τους επιβάτες προς Λήμνο.

Δεν κατάφερε όμως, να προσγειωθεί ούτε εκεί, οπότε το αεροπλάνο έχοντας συμπληρώσει πάνω από δυο ώρες πτήσης σε άσχημες καιρικές συνθήκες, κατάφερε τελικά να προσγειωθεί στην Σάμο.

Με φροντίδα της εταιρείας και μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν οι επιβάτες θα αναχωρήσουν για την Αθήνα και από εκεί θα μεταβούν στη Λήμνο.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή