Προκλητικά «αφιλόξενοι» οι Τούρκοι στην υποδοχή Στάινμαϊερ

Με εμφανή ψυχρότητα υποδέχθηκε η τουρκική κυβέρνηση τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας και υποψήφιο για την προεδρία της χώρας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ.
Όπως αναφέρει η Bild, η γερμανική αντιπροσωπεία δεν έγινε δεκτή στο αεροδρόμιο της Αγκυρας από μια αντιπροσωπεία Τούρκων επισήμων και δεν στρώθηκε καν το καθιερωμένο σε αυτές τις περιπτώσεις κόκκινο χαλί.
Μάλιστα το όχημα που θα μετέφερε τον αρχηγό της γερμανικής διπλωματίας δεν μετέβη καν δίπλα στο αεροσκάφος της γερμανικής κυβερνητικής αποστολής. Ετσι οι αξιωματούχοι έπρεπε να πάρουν το ειδικό λεωφορείο από την πίστα του αεροδρομίου μέχρι τον τερματικό σταθμό, σαν να επρόκειτο για κοινούς τουρίστες.
Οι σχέσεις των δύο χωρών για ακόμη μια φορά έχουν βρεθεί στο ναδίρ τον τελευταίο καιρό, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κατηγορεί ανοικτά το Βερολίνο, ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης