Δεν «γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια» μόνο την πολύτεκνη οικογένεια, αλλά και το… Σύνταγμα!
«Η προστασία της πολύτεκνης οικογένειας συνιστά -κατά τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ.2 του Συντάγματος- υποχρέωση του κράτους», είπε κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Και συμπλήρωσε: «Και η υποχρέωση αυτή, πάντα κατά το Σύνταγμα, κατοχυρώνει, αντιστοίχως, στην πολύτεκνη οικογένεια δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος στο πλαίσιο του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου».
Προφανώς, ο κ. Παυλόπουλος τα είπε όλα αυτά για να τα ακούσουν ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Καραγιαννίδης και όλοι σχεδόν οι υπουργοί Οικονομικών. Ο πρώτος, τον περασμένο Δεκέμβριο επετέθη με σκληρό και έντονο τρόπο στους Έλληνες πολύτεκνους κατά τη συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Στην επιστολή που είχε στείλει τότε η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) σχετικά με το Σύμφωνο Διαβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, απάντησε στις 205.000 πολύτεκνες οικογένειες της χώρας ως εξής: «Τους έχω γραμμένους στα παλιά μου τα παπούτσια, τους απεχθάνομαι, γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος. Οι κύριοι αυτοί μετά από μια εβδομάδα μας καλούν να κάνουμε το ρουσφετάκι τους για το επίδομα γάμου». Οι δεύτεροι, δηλαδή οι υπουργοί Οικονομικών, «γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια» το Σύνταγμα και ειδικότερα τη διάταξη που μας υπενθύμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και συμπεριφέρονται πάντα εχθρικά προς την πολύτεκνη οικογένεια και ευνοϊκά προς τους… άγαμους!
Υπενθυμίζεται στο στόχαστρο των εκάστοτε υπουργών Οικονομικών βρέθηκαν πολλές φορές μετά το 1981, αλλά και μετά το 1991, αλλά μετά το 1992 πήρε προκλητικές διαστάσεις, όταν με τους αλλεπάλληλους φορολογικούς νόμους ευνοούνταν οι… άγαμοι, οι απλώς έγγαμοι και οι… υψηλόμισθοι και πλήττονταν άγρια οι… πολύτεκνοι και οι χαμηλόμισθοι! Ως παράδειγμα αναφέρεται ότι το1992 προέκυπτε ότι ένας άγαμος είχε, από τη φορολογία, αύξηση του εισοδήματός του κατά 5,4% έως 16%, ενώ ένας έγγαμος με παιδιά, ίδιου εισοδήματος, είχε μείωση κατά 1,2% – 1,4%!
Επίσης, από στοιχεία μελέτης του ΟΟΣΑ (βλέπε σχόλιό μας στις 7 Οκτωβρίου 2015) προκύπτει ότι στην Ελλάδα τιμωρούνται οι οικογένειες με παιδιά, αφού ένας γονιός με δύο παιδιά έχει τις υψηλότερες φορολογικές επιβαρύνσεις μεταξύ των 34 χωρών του Οργανισμού. Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου διεθνούς οργανισμού η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του ΟΟΣΑ, όπου η φορολογική επιβάρυνση μιας οικογένειας με παιδιά είναι υψηλότερη κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τα φορολογικά βάρη που επωμίζεται ένας άγαμος εργαζόμενος χωρίς παιδιά, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κράτη του ΟΟΣΑ.
Και όλα αυτά και σε πείσμα σε όσα επεσήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, γίνονται σε μια περίοδο κατά την οποία το δημογραφικό πρόβλημα έχει εξελιχθεί σε μείζον εθνικό και κατά την περίοδο 1991 – 1993 ασχολήθηκε με αυτό μια Διακομματική Επιτροπή της Βουλής, η οποία κατέθεσε ομόφωνο πόρισμα το Φεβρουάριο του 1993, αλλά προέκυπταν συνεχώς… «Καραγιαννίδηδες»!
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης