Μητσοτάκης: H χώρα πρέπει να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

«ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ»
Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Με αυτούς τους ρυθμούς και με αυτά τα μυαλά, τα χειρότερα θα είναι μπροστά μας», εκτίμησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλώνοντας ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να αλλάξει τη ρότα της Ελλάδας.
Μιλώντας σε εκδήλωση των ΝΟΔΕ Ρεθύμνης – Χανίων, στις Βρύσες Χανίων τόνισε ότι η χώρα πρέπει να ενταχθεί, το συντομότερο δυνατόν, στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για να ξεκινήσει και η ουσιαστική συζήτηση για την απομείωση του χρέους.
«Μια αξιόπιστη μεταρρυθμιστική κυβέρνηση θα είχε ήδη πετύχει αυτούς τους στόχους. Θα είχε βρεθεί σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση αν είχε υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις αντί να πορεύεται με διαρκή πισωγυρίσματα, χωρίς σχέδιο, χωρίς πραγματική βούληση», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Για τις τηλεοπτικές άδειες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για συντριπτική ήττα της κυβέρνησης που είχε σκοπό να δημιουργήσει τη δική της διαπλοκή.
Ακόμα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ότι «αν θέλουν ένα ΕΣΡ υποχείριο του κ. Παππά να το ξεχάσουν. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πρέπει να έχει το κύρος και την ανεξαρτησία να σταθεί απέναντι σε ένα υπουργό που εποφθαλμιά τις αρμοδιότητες του».
Παράλληλα, κάλεσε τον Νίκο Παππά «να εγκαταλείψει την δογματική εμμονή του για 4 κανάλια και να προσχωρήσει στην πρότασή μας για πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος. Που πρακτικά σημαίνει πολύ περισσότερα από 4 κανάλια. Που σημαίνει περισσότερα έσοδα για το Κράτος και περισσότερες θέσεις εργασίας. Αλλά αυτό δεν είναι δουλειά της Κυβέρνησης αλλά του ΕΣΡ. Ενός Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που όχι μόνο ο πρόεδρος αλλά όλα τα μέλη του θα σηματοδοτούν την ανεξάρτητη, αξιόπιστη, αμερόληπτη και τεχνοκρατική λειτουργία του».
Στη συνέχεια, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν υπάρχει πολίτης και κοινωνική ομάδα που δεν κορόιδεψε. «Δεν υπάρχει ψέμα που να μην είπε. Δύσκολα, όμως, σε όλο το διάβα της ιστορίας μας, θα βρει κανείς μια παρέα ανθρώπων που κορόιδεψε την ελληνική κοινωνία με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο. Που επέδειξε τέτοια δίψα για την εξουσία σε συνδυασμό με μνημειώδη διαχειριστική ανικανότητα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Για τον ανασχηματισμό έκανε λόγο για ανακύκλωση με τα ίδια φθαρμένα υλικά.
Ειδικότερα για την τοποθέτηση της Έφης Αχτσιόγλου στο υπουργείο Εργασίας διερωτήθηκε «πιστεύει κανείς πραγματικά ότι η διευθύντρια του κ. Κατρούγκαλου θα λύσει τα προβλήματα στην αγορά εργασίας και θα διορθώσει τις περικοπές συντάξεων που η ίδια δρομολόγησε μαζί με τον πρώην προϊστάμενό της; Ή μήπως ένας μαρξιστής οικονομολόγος που μέχρι πριν από λίγο υποστήριζε την ανάγκη για παράλληλο νόμισμα θα είναι κατάλληλος να προσελκύσει επενδύσεις;».
Η ανάρτηση του Μητσοτάκη στο Twitter για το Ολοκαύτωμα στη Μονή Αρκαδίου
Με αφορμή τη συμμετοχή του στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα στη Μονή Αρκαδίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter μία φωτογραφία και ένα σχόλιο για τη συγκεκριμένη επέτειο.
«Στο Αρκάδι, πριν από 150 χρόνια, γράφτηκε ίσως το πιο ένδοξο κεφάλαιο στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα της Κρήτης», έγραψε στο twitter o πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Στο Αρκάδι, πριν από 150 χρόνια, γράφτηκε ίσως το πιο ένδοξο κεφάλαιο στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα της Κρήτης. https://t.co/NfkrQEPeWV pic.twitter.com/cY8TYPTWBP
— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 8 Νοεμβρίου 2016
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης