Σάββατο, 2 Αυγούστου 2025

Σταύρος Θεοδωράκης: Η χώρα κινδύνεψε να πέσει στη δραχμή

«ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ»                                                                             

«Ο Αλέξης Τσίπρας φλέρταρε με το σενάριο της δραχμής και αυτό το επικίνδυνο φλερτ το γνώριζε το Ποτάμι», τονίζει σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η χώρα όντως κινδύνεψε να πέσει στη δραχμή – όντως υπήρξαν προπαρασκευαστικές ενέργειες. Και γι’ αυτό επιμέναμε και φωνάζαμε “φέρε τώρα τη συμφωνία”. Ξέραμε, λοιπόν, ότι με το ένα πόδι ήμασταν στη… Ρωσία», τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» και την ιστοσελίδα «Capital».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού καταλογίζει στην κυβέρνηση «άγνοια και ανικανότητα» στο ζήτημα του χρέους και εκφράζει φόβους ότι «αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς, θα βρεθούμε εκτός του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης του Ντράγκι».

Ακόμα, ο Σταύρος Θεοδωράκης επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία συμμαχώντας με το μεγαλύτερο μέρος της παλιάς διαπλοκής που ήλπιζε ότι θα έχει μαζί του μια νέα δεκαετία εξουσίας. «Όταν κατάλαβε ότι κάποιοι πλέον δεν του είναι χρήσιμοι, τους παράτησε. Και προσπαθεί να βάλει νέους φίλους στο παιγνίδι. Το ίδιο που έκανε και στην τηλεόραση», σημειώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απέρριψε την οποιαδήποτε συμμετοχή του κόμματός του σε οικουμενική κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν πιστεύει στις οικουμενικές λύσεις.

«Με αξιωματική αντιπολίτευση μάλιστα, τη Χρυσή Αυγή. Χρειαζόμαστε τολμηρές αποφάσεις και όχι μια κυβέρνηση σούπα με υπουργούς υπερασπιστές της κομματικής γραμμής», κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή