Θεοδωράκης: Η συζήτηση για το χρέος δε γίνεται στα υπόγεια

«ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΘΕΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Ή ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ Η ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΩΣ ΠΟΤΑΜΙ»

«Είναι ωραίες οι διακοπές και οι διορισμοί ημετέρων, αλλά κάποιος πρέπει να κάνει και τη δουλειά. Η κυβέρνηση είχε όλο το χρόνο να κάνει μια σωστή διαπραγμάτευση και να μη φτάσει στο πάρα πέντε αλλά της αρέσει να παίζει με το χρόνο γιατί έτσι κάνει και πιο εύκολα τα πράγματα. Η δική μας εκτίμηση είναι ότι για άλλη μια φορά πάμε ασθμαίνοντας στην διαπραγμάτευση».

Τα παραπάνω ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξη που έδωσε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στο θέμα του χρέους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η συζήτηση για το χρέος δε γίνεται στα υπόγεια αλλά στα Κοινοβούλια των χωρών.

Η Ευρώπη δε θα δεχτεί την πρόταση Τσίπρα για το χρέος, όπως δεν θα δεχτεί και την πρόταση Μητσοτάκη. Θα δεχτεί, κάποια στιγμή, μια μεγάλη πολιτική συμφωνία στην Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό εκεί να γνωρίζουν ότι Τσίπρας, Θεοδωράκης, Γεννηματά, Μητσοτάκης, είναι όλοι μαζί στην υπόθεση αυτή.

Όποιος γνωρίζει από διαπραγματεύσεις, ξέρει ότι η ισχύς εν τη ενώσει είναι απαραίτητη», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης και συμφώνησε με τον Γιάννη Δραγασάκη ότι «κανείς δεν περιμένει να γίνει σοβαρή συζήτηση για το θέμα πριν το τέλος του 2017».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αν ο πρωθυπουργός «δεν εξασφαλίσει πρώτα ένα απόλυτα φιλικό περιβάλλον προς αυτόν, στη Δικαιοσύνη, στα ΜΜΕ, στην εκκλησία, και σε όλους τους τομείς όπου νομίζει ότι μπορεί να επηρεάζει τον κόσμο».

Για την πιθανότητα προεκλογικής σύμπραξης με κάποιο άλλο κόμμα ανέφερε: «Αν υπάρξει θέμα εκλογών ή θα έχει δημιουργηθεί ένα νέο Κίνημα ή θα κατέβουμε ως Ποτάμι. Δεν υπάρχει περίπτωση να κατέβουμε ως συμπλήρωμα οποιουδήποτε άλλου πολιτικού κόμματος του παρελθόντος».

Όσον αφορά στις πιθανές συνεργασίες που θα χρειαστούν για να κυβερνηθεί ο τόπος ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι «μετά τις εκλογές είμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις πάνω σε θέσεις, όχι με βάση πόσες σε καρέκλες θα πάρει ο καθένας. Το Ποτάμι έχει μια ξεκάθαρη μεταρρυθμιστική ατζέντα με πρώτο θέμα τη σύγκρουση με το κομματικό κράτος, κάτι που μας έχει οδηγήσει στη χρεοκοπία».

Τέλος, για τα γεγονότα του Ωραιόκαστρου ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης γιατί οι πολιτικές της δεν πρέπει να επιβάλλονται αλλά πρέπει να συζητιούνται για να γνωρίζει ο κάθε πολίτης, τι κόστος έχει αυτή η επιλογή».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή