Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος των ηγετών του Νότου (Εικόνες)

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Έφτασαν διαδοχικά στο Ζάππειο Μέγαρο οι ηγέτες που θα συμμετάσχουν στις εργασίες της Συνόδου των Μεσογειακών χωρών της Ε.Ε.
Τους Ευρωπαίους ηγέτες υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Πρώτος έφθασε ο εκπρόσωπος του υπηρεσιακού πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, Φερνάρντο Εγκιδάθου, αναπληρωτής υπουργός Ε.Ε. της Ισπανίας, ενώ ακολούθησε ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ. Στη συνέχεια έφθασαν στο Ζάππειο ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
Λίγο μετά τις 13.00, έφτασαν ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
Σκοπός της Συνόδου είναι να ενισχυθεί ο συντονισμός και η συνεργασία των μεσογειακών κρατών – μελών, εν όψει της άτυπης συνόδου κορυφής στη Μπρατισλάβα στις 16 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ενταχθεί η μεσογειακή οπτική στην ευρωπαϊκή ατζέντα και στην ανάπτυξη ενός νέου ευρωπαϊκού οράματος για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα κράτη-μέλη και η Ευρωπαϊκή Ένωση στους τομείς της οικονομίας, της μετανάστευσης και της ασφάλειας.
Το πρόγραμμα της Συνόδου
Αναλυτικά, το πρόγραμμα της Συνόδου έχει ως εξής:
12:45 – 13:00
Άφιξη ηγετών και αντιπροσωπειών στο Ζάππειο Μέγαρο
Υποδοχή από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
13:00 – 14:45
1η συνεδρία εργασιών
15:00 – 15:15
Οικογενειακή φωτογραφία
15:15 – 16:30
Γεύμα εργασίας
16:45 – 17:15
Κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ
17:30 – 18:30
Επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Διαβάστε επίσης: Σήμερα στην Αθήνα η Σύνοδος των Μεσογειακών Χωρών – Τι θα συζητηθεί
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης