Μουσουλμάνος μαθητής συνελήφθη επειδή είχε ψηφιακό ρολόι

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η σύλληψη ενός 14χρονου μουσουλμάνου μαθητή, επειδή έφερε μαζί του στο σχολείο ένα ψηφιακό ρολόι που είχε κατασκευάσει ο ίδιος, ωστόσο η αστυνομία έκρινε ότι έμοιαζε και εκρηκτικό μηχανισμό.

Οι αστυνομικοί στο Τέξας βρίσκονται αντιμέτωποι με την κοινή γνώμη για τα ισλαμοφοβικά τους συναισθήματα.

 «Με έκαναν να αισθανθώ ότι δεν ήμουν άνθρωπος» είπε ο 14χρονος μαθητής, σε συνέντευξή του. «Με έκαναν να αισθανθώ ότι ήμουν εγκληματίας» πρόσθεσε.

Μαθητής της τρίτης γυμνασίου, ο Άχμεντ Μοχάμεντ, έφερε μαζί του στο σχολείο μια μικρή συσκευή που είχε κατασκευάσει ο ίδιος, η οποία αποτελείτο από μια ψηφιακή οθόνη και ένα ηλεκτρικό κύκλωμα, την οποία ήθελε να δείξει στον καθηγητή του στο μάθημα τεχνολογίας.

Όταν η συσκευή άρχισε να χτυπάει κατά τη διάρκεια ενός άλλου μαθήματος, ένας καθηγητής αγγλικών την κατέσχεσε.

«Ο διευθυντής και οι αστυνομικοί με οδήγησαν σε ένα δωμάτιο όπου πέντε αστυνομικοί με ανέκριναν, μου έκαναν σωματικό έλεγχο, κατέσχεσαν τον υπολογιστή μου και την εφεύρεσή μου» περιέγραψε ο έφηβος στην εφημερίδα Dallas Morning News.

«Κατόπιν με οδήγησαν σε ένα κέντρο κράτησης ανηλίκων, όπου μου έκαναν σωματικό έλεγχο, μου πήραν τα δακτυλικά μου αποτυπώματα και τράβηξαν φωτογραφίες μου» συνέχισε ο 14χρονος.

Ο επίδοξος εφευρέτης, που κατοικεί στο Ίρβινγκ, κοντά στο Ντάλας, επισήμανε επιπλέον ότι του απαγόρευσαν να τηλεφωνήσει στους γονείς του κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του.

Όταν τελικά τον άφησαν ελεύθερο, πήρε αποβολή τριών ημερών από το σχολείο του.

«Αυτή η σύλληψη αποτελεί μια ανησυχητική ένδειξη» αντέδρασε ο Άλια Σάλεμ, ένα στέλεχος στο Τέξας του Συμβουλίου Αμερικανοϊσλαμικών Σχέσεων (CAIR).

Σύμφωνα με το CAIR, αυτό το περιστατικό δεν θα εκτυλισσόταν εάν ο έφηβος δεν είχε το όνομα Άχμεντ Μοχάμεντ.

Σε μια επιστολή που απεστάλη στους γονείς των μαθητών, ο διευθυντής του λυκείου Μακάρθουρ στο Ίρβινγκ, υπερασπίστηκε τις ενέργειες των αστυνομικών.

«Σας διαβεβαιώνουμε ότι λαμβάνουμε πάντα όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου το σχολείο μας ναι είναι όσο το δυνατόν ασφαλές» έγραψε ο Ντάνιελ Κάμινγκς.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή