Προσφυγική κρίση: Παιδιά «ξεχνούν» στα σύνορα κούκλες, παιχίδια, παπούτσια… (Φωτογραφίες)

Ένα ακόμα κεφάλαιο στην προσφυγική τραγωδία γράφεται αυτές τις ημέρες στα σερβο-ουγγρικά σύνορα με θύματα μικρά παιδιά που φτάνουν στις αγκαλιές των γονέων τους στην αυλή της Ευρώπης αναζητώντας μία καλύτερη ζωή.

Μία ξανθιά κούκλα με ροζ φορεματάκι, άδεια κουτιά από τσιγάρα, πιπίλες, αεροπλανάκια, ρούχα, κάρτες τηλεφώνου, παπουτσάκια μωρού… Αυτά είναι ορισμένα από τα αντικείμενα που αφήνουν πίσω τους οι μετανάστες στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την ουγγρική Αστυνομία.

Σε ένα φωτογραφικό άλμπουμ που συνθέτουν οι φωτογραφίες του Κρίστοφερ Φέρλονγκ, οι οποίος δημοσιεύονται στην Corriere della Sera, αποτυπώνονται όσα αφήνουν πίσω τους οι εκατοντάδες άνθρωποι που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την τρομοκρατία, πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους για τις χώρες της Ευρώπης όπου ελπίζουν να συναντήσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή