Προς «χρήσιμους ηλίθιους»

Όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει, τα διάφορα συστήματα εξουσίας, έχουν ανάγκη και από τους λεγόμενους «χρήσιμους ηλίθιους», που αναλαμβάνουν, χωρίς δισταγμούς και αναστολές, τη δικαιολόγηση των επιλογών.
Αυτούς τους «χρήσιμους ηλίθιους» βλέπουμε, σε πλήρη δράση, τις τελευταίες μέρες, να αναλαμβάνουν αυτόκλητα, υποτίθεται, την υπεράσπιση του κου. Γεωργίου και των πεπραγμένων του στην ΕΛΣΤΑΤ. Σε πείσμα της ίδιας της πραγματικότητας, προσπαθούν να μας πείσουν, ότι δεν … υπήρξε ελέφαντας στο δωμάτιο και ότι όλα ήταν καλώς καμωμένα. Ελα, όμως, που η πραγματικότητα είναι πεισματάρα και τους εκθέτει. Να υπενθυμίσουμε, μια και η επανάληψη είναι μήτηρ σοφίας (αν και όχι για όλους) κάποια πραγματάκια…
Ο κ. Γεωργίου, ανέλαβε πράγματι σε μεταγενέστερο χρόνο, από την επιβολή του πρώτου μνημονίου, αλλά επί των ημερών του διαμορφώθηκε το τελικό, επίσημο ύψος του ελλείμματος, του 2009 (15,8%). Ηταν αυτό που άνοιξε το δρόμο, όχι μόνο για την επιβολή πρόσθετων μέτρων , αλλά και την επιβολή του δεύτερου Μνημονίου. Το 13,6%, το οποίο έχουν κάνει σημαία ορισμένοι, δεν ήταν παρά μια απλή εκτίμηση, που θα ήταν δυνατό να αναθεωρηθεί προς τα κάτω, όπως πρότειναν στον κο. Γεωργίου, τα τότε μέλη της διοίκησης, της ΕΛΣΤΑΤ (Λογοθέτης, Γεωργαντά) και αυτή ήταν η αιτία της ρήξης. Είναι αποκαλυπτικά-και επιβεβαιωτικά ταυτόχρονα-τα όσα αναφέρει κορυφαίος υπουργός των κυβερνήσεων εκείνης της εποχής, ο Χάρης Καστανίδης, στο βιβλίο του «Η Εποχή της δοκιμασίας» : «Στις 15 Νοεμβρίου 2010, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε τα οριστικά δημοσιονομικά αποτελέσματα για την περίοδο 2006-2009. Το έλλειμμα του 2009 αναθεωρήθηκε στο 15,4% του ΑΕΠ, από 13,6%, που υπολογιζόταν μέχρι εκείνη τη στιγμή. Η ελληνική κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά σε νέα δυσάρεστα δεδομένα και οι Ευρωπαίοι είχαν ήδη προλάβει να δημιουργήσουν ένα πιεστικό κλίμα για τη λήψη διορθωτικών μέτρων. Προτού στεγνώσει το μελάνι των ανακοινώσεων της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας , Γ. Πρελ, έσπευσε να δηλώσει ότι η Αυστρία ενδέχεται να μην καταβάλει το μερίδιο της, στην τρίτη δόση βοήθειας προς την Ελλάδα, γιατί δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της για την ανόρθωση των δημόσιων οικονομικών της! Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι οι αυστριακές αντιδράσεις ήταν αποτέλεσμα συνεννοήσεων με το Βερολίνο». Καταλάβατε τώρα, γιατί κάποιοι θέλουν να κλείσει άρον-άρον η υπόθεση;
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης