Η άγνωστη αντιστασιακή δράση του Ανδρέα Μπάρκουλη (Βίντεο)

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης ανέπτυξε πολιτική δραστηριότητα από τα εφηβικά του χρόνια αν και διώχθηκε, φυλακίστηκε, ουδέποτε, όμως, επεδίωξε κάποια αναγνώριση των δραστηριοτήτων του να προβληθεί ως αντιστασιακός.

Εντάχθηκε, αρχικά, στην αριστερή οργάνωση «Αετόπουλο», αργότερα στην ΕΠΟΝ και μετέπειτα κατετάγη στις εφεδρικές δυνάμεις του Δημοκρατικού Στρατού . Υπέστη πολιτικές διώξεις για αντιστασιακή δράση και δικαστικές στο Στρατοδικείο.

Από τη δόξα στο γηροκομείο Αθηνών

Ένα μικρό απόσπασμα από την συγκλονιστική συνέντευξη του αξέχαστου ηθοποιού που παραχώρησε στις 20/10/2012 στη Βίκυ Μιχαλονάκου, μετά την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του, βρήκε καταφύγιο στο γηροκομείο Αθηνών. Η μεγάλη δόξα του ελληνικού κινηματογράφου- σύμβολο και σύνθημα μιας ασπρόμαυρης εποχής, μιας ρομαντικής εποχής, τότε που οι Έλληνες είχανε όνειρα, είχαν κοινωνική συνοχή. 

Δείτε το βίντεο:

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή