ΕΟΚ: Τον Δεκέμβριο οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο της Ομοσπονδίας – Δύο οι πιθανές ημερομηνίες

Flash Reading by Kontra AI
  • Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΕΟΚ θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο, πιθανότατα στις 13 ή στις 20 του μήνα.
  • Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ζήτησε από το νέο Δ.Σ. με επικεφαλής τον Άγγελο Παπανικολάου άμεση διεξαγωγή εκλογών.
  • Η διαδικασία κρίνεται απαραίτητη για τη ριξικέλευθη αλλαγή της διοίκησης και την αποκατάσταση του ελληνικού μπάσκετ μετά από πρόσφατα σκάνδαλα.

Μπορεί η ΕΟΚ να ψήφισε τον Άγγελο Παπανικολάου για αντικαταστάτη του Βαγγέλη Λιόλιου στο αξίωμα του προέδρου, όμως αναμένεται να γίνουν εκλογές το Δεκέμβριο για να αλλάξει ολοκληρωτικά η διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Η συνάντηση του νέου Δ.Σ με πρόεδρο τον Άγγελο Παπανικολάου είχε χθες (26/10/26) συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος τους ζήτησε να γίνουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα εκλογές.

Το ελληνικό μπάσκετ περνά τις πιο μαύρες μέρες της ιστορίας του λόγω του σκανδάλου με τους στημένους αγώνες και τις προφυλακίσεις των Βαγγέλη Λιόλιου, Πέτρου Παπαπέτρου, Ηλία Κορομηλά και Γιώργου Μαυραγάνη και για να κερδίσει ξανά τη χαμένη του υπόσταση θα χρειαστεί μία ρηξικέλευθη αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του, με τις εκλογές στην ΕΟΚ να είναι η πρώτη απαραίτητη κίνηση.

Αυτές αναμένεται να γίνουν ή στις 13 ή στις 20 Δεκεμβρίου, χωρίς ακόμα να έχει ανακοινωθεί κάτι από επίσημα χείλη.

Στις εκλογές του 2021 και του 2024, όπου κέρδισε ο Βαγγέλης Λιόλιος συμμετείχαν 611 και 775 σωματεία αντίστοιχα. Η νέα εκλογική διαδικασία δεν θα είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί και μένει να φανεί αν θα γίνει δια ζώσης ή ηλεκτρονικά, με τον δεύτερο τρόπο να είχε φέρει μομφές το 2024.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή