Βρούτσης για συνάντηση με την ΕΟΚ: Για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία στο ελληνικό μπάσκετ χρειάζονται γενναίες αποφάσεις
Ο στόχος της Πολιτείας είναι να ανακτηθεί η αίγλη και η αξιοπιστία του ελληνικού μπάσκετ, είπε μιλώντας στο ΕΡΤnews ο Γιάννης Βρούτσης, σχετικά με την συνάντηση στην οποία κάλεσε εκτάκτως για σήμερα το μεσημέρι την Ελληνική Ομοσπονδία Μπάσκετ, εν μέσω και των δικαστικών εξελίξεων για τα στημένα παιχνίδια.
Μετά τη συνάντηση θα γίνουν ανακοινώσεις και με αυτά που θα πω θα καταλάβουν όλοι ότι ο στόχος να αποκατασταθεί η αξιοπιστία προϋποθέτει ρήξεις και γεναίες αποφάσεις, δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Το άθλημα δεν αξίζει αυτή την εικόνα και η Πολιτεία ως ομπρέλα πρέπει να παρέμβει, ενώ υπάρχει το αυτοδίκοικητο του κάθε αθλήματος και πρέπει να ακροβατήσουμε με τα διαθέσιμα εργαλεία ώσε να ανακτηθεί η αίγλη και η αξιοπιστία», πρόσθεσε ο Γιάννης Βρούτσης υπενθυμίζοντας ότι ήδη ζήτησε ελέγχους από το Υπουργείο Οικονομικών και την Εθνική Αρχής Διαφάνειας και ταυτόχρονα παγώνει την χρηματοδότηση προς την Ομοσπονδία Μπάσκετ μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι.
«Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό και το ελληνικό μπάσκετ που έχει δηλητηριαστεί και καλούμαστε ως Πολιτεία να παρέμβουμε στο βαθμό που επιτρέπει το αυτοδιοίκητο του μπάσκετ και να λειτουργήσουμε θεραπευτικά», ανέφερε.
Ο Γιάννης Βρούτσης επέμεινε ότι η Πολιτεία έναντι σε αυτά τα αποκαρδιωτικά φαινόμενα έδειξε πρωτόγνωρη ταχύτητα. «Ό,τι βλέπουμε είναι αποτέλεσμα των ενεργειών μας, αφού στείλαμε στον αθλητικό εισαγγελέα αμέσως τις καταγγελίες διαμέσου του ΓΓ . Μαυρωτά στο μητρώο του ΕΠΑΘΛΑ και την Επιτροπή Αθλητικού Επαγγελματισμού η οποία άντεξε σε μηνύσεις και κατασυκοφάντηση», είπε.
Σε ερώτηση σχετικά με τη μοριοδότηση του σχολικού αθλητισμού για τις Πανελλήνιες, ο Γιάννης Βρούτσης διευκρίνησε: « Η μοριοδότηση – κινητροδότηση θα συνεχίσει να υπάρχει. Δε σημαίνει ότι αν εντοπιστούν 2-3 παρακμιακά φαινόμενα πρέπει να αλλάξει ο δρόμος. Συγκεκριμένα για τον σχολικό αθλητισμό αν εντοπιστούν και επιβεβαιωθούν όσα ερευνώνται, εκεί θα υπάρξει παρέμβαση».
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης