“….η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυ(μ)νή…”. Η Solo performance ακροβατικής κούνιας, χορού και ποίησης WOMAN-HOOD της Νατάσσας Αραμπατζή, παρουσιάζεται στο Red Jasper Cabaret Theatre.
του
Σταύρου Ξηντάρα
Η solo performance της Νατάσσας Αραμπατζή που κέρδισε το τρίτο βραβείο στο 5ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Καμπαρέ που διοργάνωσε το Red Jasper, ανεβαίνει τον Νοέμβριο για 4 παραστάσεις!
Η παράσταση πραγματεύεται την πορεία του ατόμου προς την ανακάλυψη και τον επαναπροσδιορισμό του εαυτού του χωρίς την “κουκούλα” των κοινωνικών στερεοτύπων.

Μια γυναίκα αποφασίζει να κάνει ένα παράδοξο, αλλοπρόσαλλο, “ανάποδο” streaptease. Πετάει από πάνω της ένα-ένα όλα τα “θηλυκά” στερεότυπα που φοράει χρόνια ολόκληρα. Τα πετάει στο πάτωμα, στον αέρα, στα μούτρα μας. Μένει ανάλαφρη. Άλλα φεύγουν από πάνω της μόνα τους, άλλα με δυσκολία. Άλλα έχουν γίνει ένα με το δέρμα της. Αυτά φεύγουν μαζί της πετώντας πάνω στην κούνια. Τι είναι μία γυναίκα χωρίς τη θηλυκότητα να την καλύπτει; Τι είναι μία γυναίκα χωρίς τη θηλυκότητα; Τι είναι μια γυναίκα; Τι είναι μία; Πώς αντιμετωπίζουμε πραγματικά τη “γύμνια” μας, όταν δεν έχουμε την εικόνα να μας προστατεύει;
Η ελευθερία έρχεται μαζί με τη βίαιη ενηλικίωση της αποδοχής του ίδιου μας του εαυτού και της ευθύνης. Της ευθύνης μας να πάψουμε να προσποιούμαστε ότι είμαστε κάτι άλλο.

Συντελεστές
Ιδέα / Χορογραφία / Εκτέλεση: Νατάσσα Αραμπατζή
Πρωτότυπη μουσική: Λαέρτης Μαλκότσης
(*) Στην παράσταση ακούγονται αποσπάσματα ποιημάτων από τους Κατερίνα Γώγου, Μαρία Πολυδούρη, Κ.Π. Καβάφη
Photo Credits: Ισμήνη Γούλα
Πληροφορίες παράστασης
Ημερομηνίες: Πέμπτες 5, 12, 19, 26 Νοεμβρίου 2026
Ώρα: 21.00
Διάρκεια: 55’
Εισιτήρια: 12€ / Μειωμένο: 10€
Link προπώλησης: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/woman-hood/ (περιορισμένος αριθμός ηλεκτρονικών εισιτηρίων)
Τηλ. κρατήσεις: 210 8822551
Red Jasper Cabaret Theatre, Κεφαλληνίας 18, Αθήνα, 11361
Short Bio
Η Νατάσσα Αραμπατζή γεννήθηκε στην Κομοτηνή, όπου και ξεκίνησε τον κλασικό χορό. Ως φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη γνώρισε και αγάπησε τον σύγχρονο χορό και, αργότερα στην Αθήνα ως χορεύτρια, το σύγχρονο τσίρκο και τα εναέρια ακροβατικά, με ιδιαίτερη αγάπη και προτίμηση στα ξυλοπόδαρα και την ακροβατική κούνια (trapeze). Έχει μαθητεύσει ή/και συνεργαστεί με χορογράφους, σκηνοθέτες και θεατρανθρώπους όπως οι Κων/νος Γεράρδος, David Zambrano, Jorge Crecis, Diego De la Rosa, Horacio Macuacua, Julien Hamilton, Anton Lachky, Φάνης Κατέχος, Eugenio Barba, Julia Varley, Roberta Carreri, Donald Kitt, Carlos Rodero κ.α., και με ομάδες χορού και θεάτρου όπως οι Vis Motrix, Aniline Dancetheatre (ιδρυτικό μέλος), Κι Όμως Κινείται, DaGiPoLi Dance Co., Fabrica Athens (ενεργό μέλος).
Έχει βραβευτεί με Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου για τη θεατρική παράσταση «Ο Υπολοχαγός του Ίνισμορ» του Martin McDonough, σε σκηνοθεσία Σπύρου Αθηναίου (Kulturosoupa, Θεσ/κη 2016/17), με το Α’ Βραβείο Καλύτερης Παράστασης και Χορογραφίας μαζί με τον Αλέξανδρο Γκουντινάκη για το ντουέτο σύγχρονου χορού “ΧΧΧΥ” στο 5th Handmade & Recycled Festival (Αθήνα 2017) και το Γ’ Βραβείο στο 5ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Καμπαρέ –Red Jasper Cabaret Theatre (Αθήνα 2026).
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης