Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2026

Σε 24ωρη λειτουργία το Μετρό Θεσσαλονίκης το Σάββατο 17 Οκτωβρίου

Flash Reading by Kontra AI
  • Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση το Σάββατο 17 Οκτωβρίου για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα.
  • Η δράση διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» με την υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
  • Στόχος είναι η πρόληψη των τροχαίων με μήνυμα ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί, υποστηριζόμενη και από λεωφορεία.
Σε 24ωρη λειτουργία θα τεθεί το Μετρό Θεσσαλονίκης το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της 20ής «Ευρωπαϊκής Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα».

Την πρωτοβουλία διοργανώνει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στηρίζει τη δράση, αναδεικνύοντας τον ρόλο των δημόσιων συγκοινωνιών στην ασφαλή μετακίνηση και στην προώθηση υπεύθυνης οδηγικής συμπεριφοράς.

Στο ίδιο πλαίσιο, προβλέπεται να λειτουργήσουν όλο το 24ωρο και επιλεγμένες λεωφορειακές γραμμές της πόλης.

Κεντρικό μήνυμα της φετινής δράσης είναι ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί», με την ενισχυμένη λειτουργία των μέσων μεταφοράς να διευκολύνει όσους επιλέξουν να μην οδηγήσουν.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή