Στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα ο Μάρκο Ρούμπιο -Η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την επίσκεψη
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, θα επισκεφθεί την Ισλανδία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συζητήσει θέματα οικονομικής και αμυντικής συνεργασίας, καθώς και άλλα ζητήματα, ανακοίνωσε την Πέμπτη το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ο Ρούμπιο θα ξεκινήσει την περιοδεία του, από τις 5 έως τις 8 Οκτωβρίου, με συνομιλίες στο Ρέικιαβικ με Ισλανδούς αξιωματούχους για θέματα «οικονομικής και αμυντικής συνεργασίας».
Στην Αθήνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα ηγηθεί της αμερικανικής αντιπροσωπείας στην έκτη συνεδρίαση του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ – Ελλάδας, ενός υψηλού επιπέδου διπλωματικού φόρουμ για την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της άμυνας, της ενέργειας, της περιφερειακής ασφάλειας και άλλων ζητημάτων.
Στη συνέχεια, ο Ρούμπιο θα μεταβεί στη Λισαβόνα, όπου θα έχει συνομιλίες με Πορτογάλους αξιωματούχους με στόχο την προώθηση της αμυντικής, οικονομικής και τεχνολογικής συνεργασίας.

Σχετικά Άρθρα
01/10/2026 - 22:20
01/10/2026 - 22:00
01/10/2026 - 21:21
Δείτε επίσης