Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2026

Στα 155 δισ. δολάρια θα φτάσει το κόστος του πολέμου για την Ουκρανία το 2026

Το συνολικό κόστος πολέμου της Ουκρανίας θα φτάσει τα 155 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος και το Κίεβο εργάζεται για να κλείσει ένα κενό χρηματοδότησης ύψους 27 δισ. για να διασφαλίσει ότι μπορεί να διεξάγει ενεργές πολεμικές επιχειρήσεις στις αρχές του 2027, δήλωσε την Τετάρτη (30/09) ο πρωθυπουργός Σεργκέι Κορέτσκι.

Ο Κορέτσκι δήλωσε ότι η κυβέρνηση σχεδίαζε να καλύψει 7 δισεκατομμύρια δολάρια από το κενό μέσω αυστηρής λιτότητας των δημόσιων οικονομικών, βελτιστοποίησης του προϋπολογισμού και ανακατανομής κόστους και βρισκόταν σε συνομιλίες με τους εταίρους για το πώς να καλύψει τα υπόλοιπα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Είναι η πρώτη φορά που το Κίεβο δημοσίευσε μια εκτίμηση του ετήσιου κόστους πολέμου και δεν υπήρχε συγκρίσιμο ποσό για το 2025.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή