Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2026

Κενό το σύστημα: Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Ελέγχουμε και αδειοδοτούμε μόνο τα ιατρεία, όχι τις κλινικές

Flash Reading by Kontra AI
  • Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ελέγχει και αδειοδοτεί ΜΟΝΟ τα ιατρεία, όχι τις κλινικές.
  • Αφορμή το θέμα με ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη που λειτουργούσε Ογκολογικό Τμήμα χωρίς άδεια.
  • Ο ΙΣΘ θα διενεργήσει πειθαρχικές διαδικασίες για μέλη του, εφόσον το πόρισμα εμπίπτει στην αρμοδιότητά του.
Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου σχετικά με την ιδιωτική κλινική στην οποία λειτουργούσε Ογκολογικό Τμήμα χωρίς άδεια

«ΟΙατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ελέγχει και αδειοδοτεί ΜΟΝΟ τα ιατρεία και όχι τις κλινικές», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με την ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη στην οποία λειτουργούσε Ογκολογικό Τμήμα χωρίς να υπάρχει η σχετική άδεια.

Στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΘ σημειώνει ακόμη ότι «εφόσον παραλάβει το σχετικό αναλυτικό πόρισμα με τα ευρήματα και εμπίπτει στη χωρική και θεσμική του αρμοδιότητα, θα διενεργήσει άμεσα, όπως κάθε φορά πράττει σε ανάλογες περιπτώσεις, όλες τις πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπονται και αφορούν μέλη του».

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικό Σύλλογος Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Κατόπιν του ελέγχου σε ιδιωτική κλινική της Βορείου Ελλάδος από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) -ως προς τη νομιμότητα λειτουργίας της- ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) ενημερώνει ότι εφόσον παραλάβει το σχετικό αναλυτικό πόρισμα με τα ευρήματα και εμπίπτει στη χωρική και θεσμική του αρμοδιότητα, θα διενεργήσει άμεσα, όπως κάθε φορά πράττει σε ανάλογες περιπτώσεις, όλες τις πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπονται και αφορούν μέλη του.

Να σημειωθεί ότι ΙΣΘ συνεχίζει τους εντατικούς ελέγχους ενώ έχει ενισχύσει τις αρμόδιες επιτροπές του. Όμως, διευκρινίζεται ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ελέγχει και αδειοδοτεί ΜΟΝΟ τα ιατρεία και όχι τις κλινικές.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή