Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2026

Οι αντιφάσεις, το δασκάλεμα και η «κοινή γραμμή» που ζήτησε η γιατρός του Μαζωνάκη

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη, καθώς η 56χρονη νοσηλεύτρια που εργάζονταν στο ιατρείο φέρεται να διαφοροποίησε ουσιαστικά, ενώπιον του ανακριτή, όσα είχε υποστηρίξει στην αρχική της κατάθεση στην Αστυνομία. Στο επίκεντρο βρίσκονται η ώρα άφιξης του τραγουδιστή, οι συνθήκες κατάρρευσής του, η λειτουργία του απινιδωτή, αλλά και οι οδηγίες που, σύμφωνα με την ίδια, είχαν δοθεί στο προσωπικό σχετικά με όσα θα έπρεπε να αναφέρει στις Αρχές.

Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μήνυμα που φέρεται να έστειλε ο Γιώργος Μαζωνάκης στη γιατρό μία ημέρα πριν από τον θάνατό του. Σε αυτό εμφανίζεται να εκφράζει προβληματισμό τόσο για τη θεραπεία που του είχε προταθεί όσο και για το οικονομικό κόστος της.

Η νέα κατάθεση της 56χρονης νοσηλεύτριας

Ενώπιον του ανακριτή, η νοσηλεύτρια φέρεται να ανασκεύασε μέρος της αρχικής της κατάθεσης σχετικά με την ώρα κατά την οποία έφτασε ο Γιώργος Μαζωνάκης στο ιατρείο. Όπως υποστήριξε, στην πρώτη κατάθεσή της είχε αναφέρει ότι ο τραγουδιστής έφτασε στις 15:30, επειδή αυτή ήταν η «γραμμή» που είχε δοθεί από τη γιατρό.

«Είπα στην πρώτη μου κατάθεση ότι ο Μαζωνάκης ήρθε στις 15:30 γιατί αυτή ήταν η γραμμή που μας έδωσε η γιατρός. Εγώ έφθασα στο ιατρείο στις τρεις το μεσημέρι. Δεν γνώριζα τι ώρα ήρθε ο τραγουδιστής, καθώς ήταν ήδη μέσα όταν έφθασα», φέρεται να κατέθεσε.

Η ίδια περιέγραψε στη συνέχεια τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο τραγουδιστής κατέρρευσε, αναφερόμενη και στον απινιδωτή που υπήρχε στο ιατρείο. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, έως τις 16:00 η κατάσταση φαινόταν να εξελίσσεται ομαλά.

Ακολούθησαν δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες. Η πρώτη έγινε με αναισθησιολόγο, μεταξύ 16:00 και 16:10, ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε τηλεφώνημα στον άνθρωπο από τον οποίο είχε προμηθευτεί το ιατρείο τον απινιδωτή. Κατά τη δεύτερη επικοινωνία, τέθηκε, σύμφωνα με τη νοσηλεύτρια, το ερώτημα γιατί η συσκευή δεν λειτουργούσε. Η απάντηση που φέρεται να έλαβαν ήταν ότι ο απινιδωτής θα έπρεπε να είναι φορτισμένος.

Η πλασμαφαίρεση και τα μηχανήματα του ιατρείου

Κατά την εξέτασή της από τον ανακριτή, η 56χρονη ερωτήθηκε και για τα μηχανήματα πλασμαφαίρεσης που χρησιμοποιούνταν στο ιατρείο. Η ίδια φέρεται να δήλωσε ότι δεν γνώριζε πως ο εξοπλισμός ήταν παράνομος.

«Δεν είχα ιδέα ότι τα μηχανήματα ήταν παράνομα. Πώς μπορώ να γνωρίζω αν κάτι είναι νόμιμο ή όχι;» φέρεται να ανέφερε, προσθέτοντας ότι η γιατρός ήταν εκείνη που έδινε τις οδηγίες και πως το προσωπικό θεωρούσε ότι όλα λειτουργούσαν במסגרת νόμιμης διαδικασίας.

«Η γιατρός ήταν αυτή που έδινε πάντα τις οδηγίες. Νομίζαμε ότι όλα ήταν νόμιμα», φέρεται να είπε. Η συγκεκριμένη αναφορά αποτελεί ένα από τα σημεία που εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή στο πλαίσιο της ανάκρισης.

Από την πλευρά της οικογένειας του Γιώργου Μαζωνάκη, ο δικηγόρος Λυκούδης αμφισβητεί την αξιοπιστία της νοσηλεύτριας και χαρακτηρίζει ψευδή την κατάθεσή της. Η θέση της οικογένειας αναμένεται να αξιολογηθεί μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας.

Το μήνυμα του Γιώργου Μαζωνάκη στη γιατρό

Σημαντική διάσταση στην υπόθεση δίνει μήνυμα που φέρεται να έστειλε ο Γιώργος Μαζωνάκης στη γιατρό μία ημέρα πριν από τον θάνατό του. Στην επικοινωνία αυτή εμφανίζεται να ζητά διευκρινίσεις για το ποσό που θα έπρεπε να καταβάλει, ενώ ταυτόχρονα εκφράζει επιφυλάξεις για το αν θα προχωρούσε στη θεραπεία.

«Αγαπητή μου, την ώρα που μιλήσαμε είχε μια βιασύνη η παρέα μας και δεν κατάλαβα τι είναι αυτό που πρέπει να πληρώσω, έξι ή τρεις χιλιάδες. Οπότε να μιλήσω τι και πώς, αλλά θα έρθω αν είναι να κάνω υδροθεραπεία. Πάντως δεν είμαι σε θέση να δίνω τέτοια ποσά», φέρεται να ανέφερε.

Η επικοινωνία αυτή φέρεται να επιβεβαιώνεται και από τον υπνοθεραπευτή, ο οποίος κατέθεσε ότι γνώριζε πως η γιατρός επικοινωνούσε με τον τραγουδιστή και συζητούσαν τόσο τις θεραπείες όσο και το οικονομικό σκέλος.

Ο ίδιος φέρεται επίσης να αναφέρθηκε σε μήνυμα που έστειλε προς τη γιατρό την Τρίτη το πρωί, σχετικά με προγραμματισμένο ραντεβού. Σε αυτό φέρεται να έγραψε «θα τον στριμώξω», αναφερόμενος στο ραντεβού που είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι επικοινωνίες με τον υπνοθεραπευτή και τη μάνατζερ

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η κατάθεση του υπνοθεραπευτή. Σύμφωνα με όσα φέρεται να υποστήριξε, γνωστή μάνατζερ του Γιώργου Μαζωνάκη επικοινωνούσε μαζί του και επέμενε να αναλάβει τον τραγουδιστή.

Το πρώτο τηλεφώνημα φέρεται να έγινε στις 27 Αυγούστου, στις 11:02 το πρωί. «Μου είπε να συναντήσω τον Γιώργο Μαζωνάκη για να κάνει υπνοθεραπεία», ανέφερε, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Ο υπνοθεραπευτής υποστήριξε ότι αρχικά αρνήθηκε, επικαλούμενος το ιστορικό του τραγουδιστή στο Δρομοκαΐτειο. Ωστόσο, η μάνατζερ φέρεται να επέμεινε. Στις 2 Σεπτεμβρίου, περίπου στη μία το μεσημέρι, επικοινώνησε εκ νέου μαζί του, προκειμένου να κλειστεί ραντεβού. Αρχικά το ραντεβού είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, όμως τελικά μεταφέρθηκε για τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, στις 17:00, σε εστιατόριο στο Ψυχικό.

Τα στοιχεία από τη διαδικασία της πλασμαφαίρεσης

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται και τα στοιχεία που αφορούν τη διαδικασία πλασμαφαίρεσης στην οποία υποβλήθηκε ο Γιώργος Μαζωνάκης. Φωτογραφίες και καταγραφές που εξασφάλισε το ΕΡΤnews φέρεται να αποτυπώνουν τη διαδικασία λεπτό προς λεπτό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η ιατρική πράξη ξεκίνησε στις 14:14:42. Από τις 14:25:32 έως τις 14:26:32 καταγράφηκαν συναγερμοί, καθώς η φλεβική πίεση ξεπέρασε το ανώτατο προκαθορισμένο όριο. Κάθε συναγερμός φέρεται να ακολουθήθηκε από διαδικασία επικύρωσης, ενώ στα διαγράμματα αποτυπώνεται σταδιακή αύξηση των τιμών της φλεβικής πίεσης.

Η πρώτη παύση της θεραπείας καταγράφηκε στις 15:22:54. Στη συνέχεια σημειώθηκαν τρεις ακόμη συναγερμοί και, στις 15:46, η διαδικασία συνεχίστηκε. Στις 16:28:17 καταγράφηκε η επιστροφή του αίματος, ενώ τα δεδομένα δείχνουν ότι η φλεβική πίεση αυξανόταν προοδευτικά.

Στο μικροσκόπιο οι επικοινωνίες των εμπλεκομένων

Ο 32ος τακτικός ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση ζήτησε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των εμπλεκόμενων προσώπων.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, διευκρίνισε ότι δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών. Ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να εντοπίσουν γραπτές συνομιλίες και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να ανακτήσουν μηνύματα που έχουν διαγραφεί.

Έτσι, ιδιαίτερη σημασία αποκτούν τα μηνύματα που έχουν ήδη καταγραφεί, αλλά και όσα ενδέχεται να ανακτηθούν κατά την εξέταση των ψηφιακών δεδομένων. Οι επικοινωνίες αυτές μπορεί να φωτίσουν τις σχέσεις μεταξύ των εμπλεκομένων, τις οδηγίες που δόθηκαν πριν και μετά το περιστατικό, καθώς και τις συνεννοήσεις για τις θεραπείες και το κόστος τους.

Κρίσιμο στάδιο για την ανάκριση

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο προφυλακισμένοι γιατροί δεν αναμένεται να προσφύγουν κατά των ενταλμάτων προσωρινής κράτησης. Φέρεται να επιλέγουν να περιμένουν την εξέλιξη της ανάκρισης και τη συγκέντρωση νέου αποδεικτικού υλικού.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον σε κρίσιμο σημείο. Οι Αρχές εξετάζουν τις αντικρουόμενες καταθέσεις, τα στοιχεία από τη διαδικασία πλασμαφαίρεσης, τη λειτουργία του ιατρικού εξοπλισμού, τις επικοινωνίες των εμπλεκομένων και τα μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξαν.

Οι τελικές απαντήσεις θα προκύψουν από τη συνολική αξιολόγηση όλων των στοιχείων και όχι από μία μόνο κατάθεση ή ένα μεμονωμένο μήνυμα. Μέχρι τότε, οι αντιφάσεις, η φερόμενη «κοινή γραμμή» που ζητήθηκε από το προσωπικό και οι επικοινωνίες πριν από το περιστατικό παραμένουν στο επίκεντρο της έρευνας για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή