Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στην 25χρονη Πηνελόπη
- Η κηδεία της 25χρονης Πηνελόπης τελέστηκε στη Μεταμόρφωση Αττικής, με συγγενείς και φίλους να αποχαιρετούν την άτυχη κοπέλα.
- Η οικογένεια ζήτησε, αντί στεφάνων, τη στήριξη του Κέντρου Διοτίμα για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.
- Ο 27χρονος πρώην σύντροφος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και κατοχή ναρκωτικών, μετά τον θάνατο της Πηνελόπης στην Ηγουμενίτσα.
Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μεταμόρφωση Αττικής τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης (23/9) η κηδεία της 25χρονης Πηνελόπης, η οποία δολοφονήθηκε στην Ηγουμενίτσα, από τον πρώην σύντροφό της.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι από το περιβάλλον της νεαρής γυναίκας συγκεντρώθηκαν για να της πουν το τελευταίο αντίο. Η οικογένειά της, αντί στεφάνων, ζήτησε από όσους επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη της να στηρίξουν οικονομικά το Κέντρο Διοτίμα, που δραστηριοποιείται για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και την υποστήριξη γυναικών.
Σε βάρος του 27χρονου ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία
Υπενθυμίζεται ότι η 25χρονη δολοφονήθηκε την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στην Ηγουμενίτσα. Οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα για τις συνθήκες της επίθεσης, εξετάζοντας το ιστορικό της σχέσης της με τον 27χρονο πρώην σύντροφό της, μαρτυρίες από το περιβάλλον τους, αλλά και το ψηφιακό αποτύπωμα της νεαρής γυναίκας.
Σε βάρος του 27χρονου, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, καθώς στην κατοχή του εντοπίστηκαν ναρκωτικά δισκία.
Η 25χρονη έφερε πολλαπλά τραύματα
Από τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της 25χρονης διαπιστώθηκε ότι έφερε περίπου 15 τραύματα, μεταξύ των οποίων και αμυντικό τραύμα στο αριστερό χέρι.
Σύμφωνα με τα ευρήματα του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ηπείρου, η νεαρή γυναίκα έφερε δύο τραύματα στον τράχηλο, καθώς και επιπλέον βλάβες στην κνήμη και τον δεξιό βραχίονα. Συνολικά επτά τραύματα εντοπίστηκαν στην πίσω πλευρά του σώματός της, γεγονός που, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, παραπέμπει σε χτυπήματα από την πίσω πλευρά.
Τρία από τα τραύματα χαρακτηρίστηκαν βαθιά. Όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση, το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε είχε λεπίδα μήκους περίπου 7,5 εκατοστών και ήταν τύπου σουγιά με λαβή.
Ο θάνατος της 25χρονης επήλθε ταχύτατα, κυρίως λόγω της τρώσης μεγάλων αγγείων του τραχήλου και της αιμορραγίας που προκλήθηκε. Κατά τη νεκροψία-νεκροτομή διαπιστώθηκαν ακόμη συνοδευτικές βλάβες σε ζωτικά όργανα, μεταξύ άλλων στο συκώτι, το στομάχι και τον αριστερό πνεύμονα.
Η υπόθεση παραμένει υπό διερεύνηση, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην απολογία του 27χρονου την Πέμπτη και στα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές για τις συνθήκες της δολοφονίας.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης