Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2026

Ο Τραμπ ξαναχτυπά: ”Θα ήθελα πολύ να δω ενοποίηση με την Βόρεια Ιρλανδία”

Flash Reading by Kontra AI
  • Ο Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί την ενοποίηση της Ιρλανδίας με τη Βόρεια Ιρλανδία, θεωρώντας το αναπόφευκτο.
  • Ο Αμερικανός πρόεδρος συζήτησε το θέμα μετά τη συνάντηση με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Μίχαελ Μάρτιν στο Δουβλίνο.
  • Αν και το Ηνωμένο Βασίλειο έχει λόγο, ο Τραμπ πιστεύει ότι η ενοποίηση θα ήταν «φανταστική» και «σπουδαία».
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα ήθελε να δει την Ιρλανδία να ενοποιείται με τη Βόρεια Ιρλανδία, εκτιμώντας ότι αυτό θα συμβεί τελικά.

«Θα ήθελα πολύ να δω την ενοποίηση», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Μίχαελ Μάρτιν στο Δουβλίνο.

«Όπως το βλέπω, πρόκειται να συμβεί τελικά. Νομίζω ότι θα ήταν κάτι φανταστικό», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ αναγνώρισε, ωστόσο, ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει κάτι να πει γι’ αυτό», σημειώνοντας παράλληλα ότι θεωρεί πως μια τέτοια εξέλιξη «θα ήταν σπουδαία».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή