Σάββατο, 22 Αυγούστου 2026

Φρίκη στα Καλάβρυτα: Πυροβόλησαν με κυνηγετική καραμπίνα σκύλο σε αυλή σπιτιού

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί το περιστατικό που σημειώθηκε στο Κρυονέρι Καλαβρύτων, όπου άγνωστος ή άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν με κυνηγετική καραμπίνα έναν σκύλο μέσα στην αυλή ενός σπιτιού.

Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ η οικογένεια βρισκόταν στην περιοχή για τις διακοπές της. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι την ίδια χρονική στιγμή, στην ίδια περίπου περιοχή, βρισκόταν και η κόρη της οικογένειας.

Ο σκύλος δέχθηκε πυροβολισμό από κυνηγετική καραμπίνα και μεταφέρθηκε λίγο αργότερα σε κτηνίατρο. Κατά την εξέταση διαπιστώθηκε η σοβαρότητα των τραυμάτων, καθώς εντοπίστηκαν συνολικά 45 σκάγια στο σώμα του ζώου. Από τα ευρήματα του κτηνιάτρου προκύπτει ότι 15 σκάγια βρίσκονται στην περιοχή της σπονδυλικής στήλης, ενώ ακόμη 3 εντοπίστηκαν στη θωρακική κοιλότητα.

Μετά το περιστατικό, η οικογένεια προχώρησε στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου. Οι αρμόδιες αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση, με στόχο να διαπιστωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό και κυρίως να ταυτοποιηθεί ο δράστης ή οι δράστες. Σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη της έρευνας φαίνεται να αποτελεί και οπτικό υλικό από την περιοχή, το οποίο βρίσκεται ήδη υπό εξέταση από τις αρχές.

Το γεγονός ότι ο πυροβολισμός σημειώθηκε μέσα σε αυλή κατοικίας και σε σημείο όπου βρισκόταν άνθρωπος εντείνει την ανησυχία για τις συνθήκες του συμβάντος. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, με ζητούμενο να δοθούν απαντήσεις για το ποιος πυροβόλησε το ζώο και για ποιον λόγο, καθώς και για το αν πρόκειται για έναν ή περισσότερους δράστες, ώστε η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή