Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2026

Πλήρης διάλυση του κράτους

Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει επιλέξει μια πολύ συγκεκριμένη τακτική για να απαντήσει στις δικαιολογημένες επικρίσεις που δέχεται για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τη διαχείριση των φετινών δασικών πυρκαγιών.

Από τη μια, «για όλα φταίει η κλιματική αλλαγή». Σε μια παραλλαγή του διαβόητου «στρατηγού ανέμου» που είχε κάποτε επικαλεστεί ο Βύρων Πολύδωρας, τώρα όλα αποδίδονται στην κλιματική αλλαγή που οδηγεί σε φαινόμενα που «υπερβαίνουν κάθε σχεδιασμό». Από την άλλη, «δεν κάηκαν τόσα στρέμματα όσα στον Έβρο και δεν κάηκαν τόσοι όσοι στο Μάτι».

Εδώ έχουμε μια μακάβρια μπακαλική που θεωρεί ότι μπορεί να πείσει για την… αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού με το να υπογραμμίζει ότι οι φετινές καταστροφές δεν είναι τόσο μεγάλες, ως εάν να υπάρχει κάπου μία κλίμακα «ανεκτών» καταστροφών και θυμάτων.

Όλα αυτά βεβαίως δύσκολα μπορούν να συγκαλύψουν το ουσιώδες. Και αυτό είναι ότι ανεξαρτήτως τέτοιων αποπειρών και μακάβριων συμψηφισμών, αυτό που βλέπουμε στις φετινές πυρκαγιές είναι ακριβώς η διάλυση του κράτους. 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή