Κατερίνα Στικούδη: «Αν μου συμβεί να βρεθώ στη σκηνή της Eurovision, θα ήθελα να γίνει την κατάλληλη στιγμή»
Με αφορμή τη συμμετοχή της στη νέα σειρά του Ανδρέα Γεωργίου, η Κατερίνα Στικούδη μίλησε στο ένθετο Τύπος Tv και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Θεοδωροπούλου για τα επόμενα επαγγελματικά της βήματα, τις μουσικές της κυκλοφορίες, αλλά και για ένα θέμα που συχνά επανέρχεται στις συζητήσεις γύρω από το όνομά της: τη Eurovision. Με τον άμεσο και ειλικρινή τρόπο που τη χαρακτηρίζει, η τραγουδίστρια ξεκαθαρίζει ότι η Eurovision δεν είναι απλώς ένα όνειρο ή μια επιθυμία της στιγμής, αλλά μια διαδικασία που απαιτεί σωστό timing, αφοσίωση και—πάνω απ’ όλα—τις κατάλληλες προϋποθέσεις.
Νέα τραγούδια και νέο άλμπουμ: τι ετοιμάζει η Κατερίνα Στικούδη
Η Κατερίνα Στικούδη διανύει μια δημιουργική περίοδο, καθώς παράλληλα με τις τηλεοπτικές της υποχρεώσεις, δουλεύει εντατικά και στη μουσική. Όπως αποκάλυψε στη συνέντευξή της, δισκογραφικά ετοιμάζει ένα νέο τραγούδι που είναι ήδη ολοκληρωμένο και προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει, όπως όλα δείχνουν, τον Σεπτέμβριο. Η επιλογή του χρόνου δεν είναι τυχαία, αφού στόχος είναι να υπάρξει σωστή προώθηση και να στηριχθεί η κυκλοφορία με τον τρόπο που της αξίζει.
Παράλληλα, βρίσκεται σταθερά σε διαδικασία προετοιμασίας του νέου της άλμπουμ, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει την περίοδο των γιορτών. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει συνέπεια και στρατηγική, καθώς ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ απαιτεί συντονισμό, επιλογές ρεπερτορίου, παραγωγή και τη συνολική καλλιτεχνική κατεύθυνση που θέλει να παρουσιάσει.
Κατερίνα Στικούδη Eurovision: Υπάρχει στο πλάνο της;
Η πιθανότητα να δούμε την Κατερίνα Στικούδη στη σκηνή της Eurovision είναι ένα σενάριο που έχει περάσει από το μυαλό πολλών θαυμαστών της—και όχι μόνο. Η ίδια, ωστόσο, αντιμετωπίζει το θέμα με ρεαλισμό. Όπως τονίζει, δεν αρκεί να το θέλει ή να το ονειρευτεί ένας καλλιτέχνης για να γίνει πραγματικότητα. Η Eurovision είναι ένα σύνολο πραγμάτων: από τη σωστή επιλογή τραγουδιού και τη δέσμευση στην προετοιμασία, μέχρι την ανάγκη να διεκδικήσεις ενεργά τη θέση σου μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπονται, όπως ένας διαγωνισμός επιλογής.
Με άλλα λόγια, η Eurovision δεν είναι κάτι που «συμβαίνει απλά» ή αποφασίζεται από τη μια μέρα στην άλλη. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν αν μια συμμετοχή μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά και να εκπροσωπήσει τη χώρα με τον καλύτερο τρόπο. Και αυτό ακριβώς είναι που φαίνεται να την απασχολεί: να γίνει σωστά, όχι βιαστικά.
Γιατί η Eurovision παραμένει μοναδική εμπειρία για κάθε καλλιτέχνη
Παρότι μιλά με μέτρο, η Κατερίνα Στικούδη δεν κρύβει ότι τη χαροποιεί όταν ο κόσμος της λέει πως θα ήθελε να τη δει σε αυτή τη μεγάλη σκηνή. Άλλωστε, η Eurovision για έναν τραγουδιστή είναι κάτι παραπάνω από ένας διαγωνισμός. Είναι ένα γεγονός με τεράστια διεθνή απήχηση, ένα πολυεπίπεδο «ταξίδι» που περιλαμβάνει έντονη εμπειρία, προβολή, επαφή με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες, αλλά και μια δυναμική που πλέον ενισχύεται ακόμη περισσότερο από τα social media και τις ψηφιακές πλατφόρμες.
Η Eurovision λειτουργεί σαν επιταχυντής: ένα τραγούδι μπορεί μέσα σε λίγες ημέρες να αποκτήσει παγκόσμιο κοινό, να ταξιδέψει σε playlists, να γίνει trend και να προσφέρει νέες ευκαιρίες στον καλλιτέχνη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι αρκετοί επιστρέφουν και δεύτερη φορά. Όπως παρατηρεί και η ίδια, όταν κάποιος συμμετέχει ξανά, είναι προφανές ότι το επιθυμεί, γιατί πρόκειται για μια εμπειρία που δύσκολα συγκρίνεται με οτιδήποτε άλλο.
«Αν μου συμβεί… να γίνει την κατάλληλη στιγμή»
Το πιο χαρακτηριστικό σημείο της τοποθέτησής της συνοψίζεται στη φράση της: «Αν μου συμβεί να βρεθώ στη σκηνή της Eurovision, θα ήθελα να γίνει την κατάλληλη στιγμή». Η Κατερίνα Στικούδη δεν απορρίπτει τη Eurovision· αντίθετα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, με μια προϋπόθεση: να είναι η σωστή χρονική στιγμή, με το σωστό τραγούδι και τη σωστή συνολική προετοιμασία.
Το «πότε» παραμένει άγνωστο, όπως παραδέχεται. Και ίσως αυτή ακριβώς η ειλικρίνεια να κάνει την τοποθέτησή της πιο ουσιαστική. Δεν παρουσιάζει μια συμμετοχή ως αυτοσκοπό, αλλά ως επιλογή που πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τη φάση στην οποία βρίσκεται καλλιτεχνικά και επαγγελματικά.
Προτεραιότητα οι «Μπλε ώρες» και η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της
Αυτή την περίοδο, η προσοχή της είναι στραμμένη στη σειρά «Μπλε ώρες», όπου θέλει να είναι όσο καλύτερη μπορεί. Η δήλωσή της δείχνει ότι επιλέγει να επενδύσει στο παρόν, να στηρίξει τις τρέχουσες δουλειές της και να χτίσει σταθερά το επόμενο βήμα, είτε αυτό είναι μια νέα δισκογραφική φάση είτε—κάποια στιγμή—η Eurovision.
Συνολικά, η στάση της Κατερίνας Στικούδη απέναντι στη Eurovision είναι ξεκάθαρη: ναι, είναι μια γιορτή της μουσικής και μια μοναδική εμπειρία που κάθε καλλιτέχνης θα ήθελε να ζήσει, αλλά μόνο αν υπάρχουν οι σωστές συνθήκες. Και αν τελικά τη δούμε να ανεβαίνει σε αυτή τη σκηνή, θα είναι επειδή το επέλεξε συνειδητά, με προετοιμασία και με το σωστό timing—την κατάλληλη στιγμή.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης