Σφοδρό τροχαίο στον Έβρο: Έξι τραυματίες, οι τρεις σοβαρότερα – Ανάμεσά τους παιδιά
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον κάθετο άξονα Αρδανίου–Ορμενίου, στον Έβρο, όταν δύο ΙΧ αυτοκίνητα συγκρούστηκαν με μεγάλη σφοδρότητα.
Το τροχαίο σημειώθηκε περίπου στις 19:20, στο τμήμα του δρόμου μεταξύ των χωριών Λυκόφη και Λύρα. Κάτω από συνθήκες που παραμένουν υπό διερεύνηση, τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά ή πλαγιομετωπικά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι έξι επιβαίνοντες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις από τους τραυματίες, μεταξύ των οποίων οι δύο οδηγοί και ένα παιδί, φέρονται να έχουν υποστεί σοβαρότερα τραύματα, ενώ οι υπόλοιποι τρεις τραυματίστηκαν ελαφρύτερα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποιο από τα δύο οχήματα πέρασε στο αντίθετο ρεύμα ούτε εάν η σύγκρουση προκλήθηκε από λανθασμένο χειρισμό. Επίσης, δεν έχει γίνει γνωστό εάν στην πρόκληση του τροχαίου συνέβαλαν η ταχύτητα, η κατάσταση του οδοστρώματος ή άλλος παράγοντας.
Μία πενταμελής οικογένεια στο ένα όχημα
Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου «Ράδιο Έβρος», στο ένα αυτοκίνητο επέβαινε μόνη της μία Ελληνίδα οδηγός.
Στο δεύτερο όχημα επέβαινε μία πενταμελής οικογένεια, αποτελούμενη από τους δύο γονείς και τα τρία παιδιά τους. Το αυτοκίνητο έφερε γερμανικές πινακίδες, ενώ Έλληνας ήταν και ο οδηγός του.
Στο νοσοκομείο και οι έξι τραυματίες
Μετά τη σφοδρή σύγκρουση κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι έξι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις και τους παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα.
Οι δύο οδηγοί και ένα από τα παιδιά φέρονται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να έχουν τραυματιστεί σοβαρότερα, ενώ οι υπόλοιποι τρεις επιβαίνοντες φέρουν ελαφρύτερα τραύματα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας τους.
Την προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες και τα αίτια του τροχαίου έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.
Ο κάθετος άξονας Αρδανίου–Ορμενίου αποτελεί μία από τις βασικές οδικές αρτηρίες του Έβρου, καθώς συνδέει την Εγνατία Οδό, μέσω του κόμβου Αρδανίου, με το Ορμένιο και τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, σε συνολικό μήκος περίπου 124 χιλιομέτρων.
Σχετικά Άρθρα
15/08/2026 - 18:50
15/08/2026 - 18:32
15/08/2026 - 18:32
Δείτε επίσης