Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2026

Προβληματισμός για τη νέα επίθεση του ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα

Το ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει τις επιθέσεις του κατά του Αλέξη Τσίπρα διαμορφώνοντας σκηνικό διαρκούς εμφυλίου ανάμεσα στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Εντύπωση προκαλούν οι κατηγορίες που εκτοξεύει για δήθεν σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με συμφέροντα, αλλά και η διαστρέβλωση των θέσεων που ανέπτυξε σε πρόσφατη συνέντευξή του. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι τα σκάνδαλα της κυβέρνησης της ΝΔ θα κριθούν από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί διασταλτική ερμηνεία αυτής της δήλωσης και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι συγκαλύπτει τα σκάνδαλα του Μητσοτάκη. Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνονται οι κατηγορίες για τα οικονομικά της ΕΛΑΣ.

Ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ μιλάει γενικά και αόριστα για επιχειρηματίες που αγοράζουν κανάλια και εφημερίδες για να στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα. Το ποιοι είναι αυτοί δεν τους αναφέρει, αφήνοντας τη λάσπη να σέρνεται.

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι μπροστά στη βουλιμία της εξουσίας και της καρέκλας έρχεται αγκαλιά με τα συμφέροντα που θέλουν έναν πολιτικό αρχηγό στα μέτρα τους. Και πάλι δεν κατονομάζει ποια ακριβώς είναι αυτά τα συμφέροντα. Σε κάθε περίπτωση η διαρκής επίθεση της Χαριλάου Τρικούπη κατά του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί προβληματισμό στον κόσμο, ειδικά σε αυτούς που ανήκουν στον προοδευτικό κόσμο. Σε μία περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πολυεπίπεδη κρίση, ο εμφύλιος ανάμεσα στα κόμματα της αντιπολίτευσης της δίνει ανάσα. Εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ κατά του Αλέξη Τσίπρα για να σπεκουλάρει το αφήγημα ότι τελικά η ΝΔ είναι η δύναμη σταθερότητας. 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή