Τέμπη: Ένταση με τον Νίκο Πλακιά και διακοπή στη δίκη – «Αυτούς ήρθατε να υπερασπιστείτε;»
Ενταση σημειώθηκε στη δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, κατά τη διάρκεια τοποθέτησης συνηγόρου υπεράσπισης κατηγορούμενου στελέχους του ΟΣΕ.
Ο τελευταίος σύμφωνα με το larissanet.gr, ανέφερε πως στελέχη του ΟΣΕ είναι άσχετα με τα διερευνώμενα αδικήματα με τον Νίκο Πλακιά πατέρα των διδύμων κοριτσιών που χάθηκαν στα Τέμπη να φωνάζει: «Ο δικός σου ήταν άσχετος; Αυτούς ήρθατε να υπερασπιστείτε;»
Λόγω της έντασης το δικαστήριο προχώρησε σε σύντομη διακοπή.
Νωρίτερα ο συνήγορος του κατηγορούμενου ζήτησε την ακυρότητα του κλητηρίου θεσπίσματος λόγω αοριστίας και αντιφατικότητας.
Ο συγκεκριμένος συνήγορος υπερασπίζεται επίσης την κατηγορούμενη υπάλληλο του ΟΣΕ που συμμετείχε στην επιτροπή για την μετάταξη του σταθμάρχη νυχτερινής βάρδιας.
«Δεν υπάρχει καμία παράβαση καθήκοντος χωρίς ηθικό αυτουργό» τόνισε ο συνήγορος προσθέτοντας πως η πρόσληψη του σταθμάρχη είναι «ασύνδετη» με τις πλημμέλειες του.
Και για τη συγκεκριμένη κατηγορούμενη ο συνήγορος ζήτησε την ακύρωση του κλητηρίου θεσπίσματος.
Σχετικά Άρθρα
21/07/2026 - 11:51
21/07/2026 - 11:35
Δείτε επίσης