Συγκίνηση στην Κοζάνη, όπου στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να τελεστεί η κηδεία της Βάγιας Νέστορα, η οποία έχασε τη ζωή της ύστερα από την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στο σπίτι της οικογένειας, την περασμένη εβδομάδα στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
– Πλήθος κόσμου βρίσκεται στην Κοζάνη, όπου τελείται η κηδεία της Βάγιας Νέστορα, η οποία σκοτώθηκε στην εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια στη Θεσσαλονίκη
Το φέρετρο με τη σορό της Βάγιας Νέστορα μεταφέρθηκε στις 10:45 το πρωί της Πέμπτης (9/7) στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης, όπου έφτασε και ο σύζυγός της, Παναγιώτης Νέστορας, ο οποίος, επίσης, είχε τραυματιστεί κατά την επίθεση. Θα ακολουθήσει η ταφή της στο Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Κοζάνης.
Στην κηδεία αναμένεται να παραστούν συγγενείς και φίλοι της οικογένειας Νέστορα και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου. Μεταξύ αυτών, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η εκπρόσωπος τύπου Θεώνη Κουφονικολάκου από την ΕΛ.Α.Σ., ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.
Στην τελετή αναμένεται να παραστεί και η κόρη της, η πολιτεύτρια της ΝΔ Αφροδίτη Νέστορα, η οποία είναι εγκαυματίας και θα μεταφερθεί με ασθενοφόρο στην Κοζάνη.
«Σήμερα αποχαιρετάμε τη Βάγια Νεστορα. Τη μάνα που δολοφονήθηκε την 1η Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη. Πριν ξεριζωθεί βίαια από τη ζωή, βίωσε την απώλεια της κόρης της και μεγάλωνε το εγγόνι της. Στεκόμαστε δίπλα στον Παναγιώτη που μετά την απώλεια της κόρης, χάνει και τη σύζυγο του. . Δίπλα στο παιδί που έχασε τη μάνα και τώρα τη γιαγιά του.
Δεν ξέρω πως μπορεί κανείς να στέκεται απαθής σε αυτή τη φρικτή δολοφονία. Η πολιτική έχει αξία μόνο όταν είμαστε και παραμένουμε άνθρωποι», έγραψε σε ανάρτησή της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.