Επιδαύρια 2026: Η «Μήδεια» του Λουίτζι Κερουμπίνι 65 χρόνια μετά την ιστορική παρουσίασή της

Με τη «Μήδεια» του Λουίτζι Κερουμπίνι άνοιξε η αυλαία των φετινών Επιδαυρίων, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός ακόμη πολιτιστικού καλοκαιριού στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Η παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2026, αναβιώνοντας τη θρυλική παράσταση του 1961 που είχε συνδεθεί με την αξεπέραστη ερμηνεία της Μαρίας Κάλλας γέμισε το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και κέρδισε τις εντυπώσεις. Η φετινή διοργάνωση ξεκίνησε με μια παράσταση υψηλού συμβολισμού, καθώς η «Μήδεια» επέστρεψε στην Επίδαυρο 65 χρόνια μετά την ιστορική παρουσίασή της, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν και αναδεικνύοντας τη διαχρονική δύναμη του αρχαίου μύθου.

Τα Επιδαύρια 2026 θα φιλοξενήσουν έως τα τέλη Αυγούστου ένα πλούσιο πρόγραμμα θεάτρου, μουσικής και χορού, με ελληνικές και διεθνείς παραγωγές που αναμένεται να προσελκύσουν χιλιάδες θεατές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας, μετατρέποντας και φέτος την Επίδαυρο σε σημείο συνάντησης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με την αρχαία πολιτιστική κληρονομιά.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή