Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2026

Η αλαζονεία “έπιασε κόκκινο” / Πλεύρης: “Το ντέρμπι είναι για τη δεύτερη θέση – Δεν θα ασχοληθούμε με το τι γίνεται κάτω από εμάς” (Βίντεο)

Flash Reading by Kontra AI
  • Ο Θάνος Πλεύρης εκτιμά πως το εκλογικό ντέρμπι θα είναι για τη δεύτερη θέση, μεταξύ Τσίπρα και Ανδρουλάκη, με τη Νέα Δημοκρατία να στοχεύει στην αυτοδυναμία.
  • Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ασχοληθεί με το τι γίνεται «κάτω» από αυτήν, καθώς ο κόσμος αναγνωρίζει την βασική της πρόταση.
  • Το ποσοστό ασύλου μειώθηκε από 72% σε 40%, ενώ οι ανακλήσεις ασύλου έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Στην κατάσταση που επικρατεί στην αντιπολίτευση και στον στόχο της ΝΔ για αυτοδυναμία στις εκλογές αναφέρθηκε σε συνέντευξη που έδωσε την Παρασκευή ο Θάνος Πλεύρης, κάνοντας μεταξύ άλλων και ένα σχόλιο… αθλητικού περιεχομένου. Όπως είπε με σκωπτική διάθεση στον ΣΚΑΪ, «το ντέρμπι στις εκλογές θα είναι μεταξύ Τσίπρα και Ανδρουλάκη. Το ίδιο συμβαίνει και στα πρωταθλήματα, να ξεκαθαρίζει η πρώτη θέση και να υπάρχει ντέρμπι για τη δεύτερη θέση».

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε «ο Τσίπρας λέει ότι θα είναι ντέρμπι, ο Ανδρουλάκης λέει ότι θα κερδίσει, η Καρυστιανού ότι πάει για αυτοδυναμία, εμείς με τα δημοσκοπικά ποσοστά που καταγράφονται, δεν μπορούμε να έχουμε τη φιλοδοξία ότι θα πείσουμε περισσότερους ψηφοφόρους για να πετύχουμε αυτοδυναμία; Ακόμα και σήμερα ο κόσμος αναγνωρίζει ότι η ΝΔ έχει μια βασική πρόταση. Εμείς δεν πρέπει να μπούμε στο λάθος να ασχοληθούμε με το τι γίνεται κάτω από εμάς».

Ειδικά για τον Αντώνη Σαμαρά ανέφερε πως «αν αποφασίσει να κάνει κόμμα είναι σίγουρα κάτι που δεν θα περάσει απαρατήρητο στον χώρο μας, δεν είναι η περίπτωση άλλων κομμάτων που είναι δεξιότερα της ΝΔ. Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα κάνει κόμμα, θα το σταθμίσει και θα αντιληφθεί την ανάγκη της παράταξης».

 

Πλέυρης: Το πρώτο πεντάμηνο του 2026 έχουμε 1255 ανακλήσεις ασύλου, ενώ τα προηγούμενα 15 χρόνια είχαν γίνει 800 ανακλήσεις

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, αρχικά τόνισε ότι «δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε τον κανονισμό των επιστροφών, η σοσιαλδημοκρατία θεώρησε ότι είναι πολύ αυστηρός και βίαιες οι διαδικασίες καθώς κεντρικά από την Ευρώπη επιστρέφονται σε τρίτες χώρες. Αυτό που κάνει το νέο σύμφωνο με τον νέο κανονισμό είναι ότι σπάνε στα δύο όσοι έρχονται παράνομα: αν έχεις προσφυγικό προφίλ μπαίνεις στη διαδικασία όπως είναι σήμερα, αν όχι κρατείσαι και εντός 12 εβδομάδων πρέπει να εξεταστεί το άσυλο και να επιστρέψεις πίσω».

Όπως παρουσίασε «με τους νέους κανονισμούς το ποσοστό ασύλου από το 72% έχει πάει στο 40% γιατί υπάρχουν εθνικότητες που δεν δικαιολογούν πλέον άσυλο όπως οι Σύροι. Άλλες εθνικότητες όπως οι Σουδανοί και οι Αφγανοί εξετάζεται αν έχεις περάσει από άλλη τρίτη ασφαλή χώρα. Παράλληλα το πρώτο πεντάμηνο του 2026 έχουμε 1255 ανακλήσεις ασύλου, ενώ τα προηγούμενα 15 χρόνια είχαν γίνει 800 ανακλήσεις. Οι ανακλήσεις γίνονται με δύο όρους: εάν έχεις απασχολήσει τις αρχές, είμαστε σε πλήρη συνεργασία με την αστυνομία για οποιαδήποτε σύλληψη αλλοδαπού και γίνεται αξιολόγηση αν αποτελεί κίνδυνο για δημόσια ασφάλεια και το δεύτερο, μπορεί να μην συντρέχουν πλέον οι λόγοι».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή