Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2026

Axios: Ο Τραμπ υπερασπίζεται τη συμφωνία με το Ιράν και απορρίπτει την κριτική για υποχωρήσεις

Παράλληλα ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε ότι με οποιονδήποτε τρόπο βγήκε ταπεινωμένος από αυτή την εμπειρία. Όταν ρωτήθηκε τι έμαθε από τον πόλεμο σχετικά με τα όρια της ισχύος του, απάντησε: «Δεν έχω μάθει ακόμη αυτό το μάθημα. Ξέρω ότι υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχουν όρια».

Υποστήριξε επίσης ότι «τους νικήσαμε ολοκληρωτικά στρατιωτικά» και ακόμη ότι το μνημόνιο «πιθανότατα είναι άνευ όρων παράδοση».

Ισχυρίστηκε ότι ο πόλεμος ανέδειξε τη στρατιωτική ισχύ των ΗΠΑ. «Ποιος άλλος θα μπορούσε να κάνει έναν τέτοιο αποκλεισμό; Έκανα ναυτικό αποκλεισμό όπου ούτε ένα πλοίο δεν κατάφερε να περάσει. Μερικά προσπάθησαν. Δεν κράτησε πολύ».

Ο Τραμπ αναγνώρισε στη συνέντευξή του ότι οι εναλλακτικές σε μια συμφωνία θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές.

Αντέδρασε στην ιδέα ότι οι επικριτές του τον ρωτούν γιατί δεν ήταν πιο σκληρός με το Ιράν. «Ο μόνος τρόπος να γίνω πιο σκληρός είναι να μπω εκεί για άλλες δύο ή τρεις εβδομάδες και να συνεχίσω να τους βομβαρδίζω αλύπητα. Σωστά; Αλλά τι θα μας έφερνε αυτό; Τα Στενά του Ορμούζ δεν θα ήταν ανοιχτά». Δεν θα είχαμε πετρέλαιο για μήνες. Όσο ρίχνεις βόμβες, αυτό το σημείο κλείνει αυτόματα», είπε.

Πηγή: Axios

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή