Καταγγελία και το 2018 για χρηματισμό είχε ο γιατρός που κατεγράφη να ζητά «φακελάκι»

Flash Reading by Kontra AI
  • Νέα καταγγελία για χρηματισμό του αναισθησιολόγου του Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι», ο οποίος ζήτησε «φακελάκι».
  • Παρόμοια καταγγελία έγινε και το 2018, όπου ο γιατρός αθωώθηκε τόσο πειθαρχικά όσο και δικαστικά.
  • Διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, αναστολή καθηκόντων και 15ήμερη αργία για τον αναισθησιολόγο.
Νέα καταγγελία για χρηματισμό περιλαμβάνεται στον φάκελο του αναισθησιολόγου του Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι», ο οποίος καταγράφηκε σε βίντεο να ζητά «φακελάκι» από συγγενικό πρόσωπο ασθενούς κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί παρόμοια καταγγελία το 2018 από ασθενή του ίδιου νοσοκομείου, ο οποίος υποστήριζε ότι ο γιατρός είχε ζητήσει 100 ευρώ. Τότε, ο γιατρός είχε περάσει από το πειθαρχικό συμβούλιο της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και είχε αθωωθεί τόσο πειθαρχικά όσο και δικαστικά.

Για το νέο περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), ενώ αποφασίστηκαν η αναστολή καθηκόντων και 15ήμερη αργία του αναισθησιολόγου. Το πρώτο πόρισμα αναμένεται να παρουσιαστεί την Τρίτη από τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας.

Η ασθενής παραμένει νοσηλευόμενη, ενώ η οικογένειά της συναντήθηκε με τη διοίκηση του νοσοκομείου. Παράλληλα, υπήρξε επικοινωνία του διοικητή με τον υπουργό Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε να κινηθούν άμεσα όλες οι νόμιμες διαδικασίες και εξέφρασε δημόσια συγγνώμη προς την ασθενή.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή