Χειροπέδες σε δύο «εισπράκτορες» σπείρας τηλεφωνικών απατών στην Καστοριά
Στα χέρια των αρχών έπεσαν αργά το βράδυ της Δευτέρας 18 Μαΐου δύο γυναίκες, οι οποίες λειτουργούσαν ως «εισπράκτορες» για λογαριασμό σπείρας που διαπράττει τηλεφωνικές απάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΡΤnews, η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, αμέσως μετά τη δράση τους στο Νεστόριο Καστοριάς.
Οι δράστες χρησιμοποίησαν ένα γνωστό πρόσχημα για να παγιδεύσουν το θύμα τους. Συγκεκριμένα, άγνωστος συνεργός τους τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη γυναίκα και, προσποιούμενος ειδικό, την έπεισε ότι στο σπίτι της υπάρχει σοβαρή «διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος». Προκειμένου να διασωθούν τα περιουσιακά της στοιχεία από τον δήθεν κίνδυνο, της ζήτησαν να συγκεντρώσει όλα τα τιμαλφή της σε μια σακούλα και να τα παραδώσει. Η ηλικιωμένη, θορυβημένη από το τηλεφώνημα, πείστηκε και παρέδωσε σε μία από τις δύο γυναίκες που εμφανίστηκαν στην οικία της τέσσερις χρυσές λίρες καθώς και διάφορα κοσμήματα.
Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση. Έπειτα από μεθοδικές έρευνες και αναζητήσεις των ανδρών της Ασφάλειας, οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν λίγη ώρα αργότερα, όπου και συνελήφθησαν. Η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους αφορά το αδίκημα της απάτης, ενώ οι έρευνες των αστυνομικών αρχών συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των εγκεφάλων της σπείρας, καθώς και για τυχόν εμπλοκή των δύο συλληφθεισών σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης