Λέσβος: Έκαψαν το αμάξι πολίτη στην Αγιάσο – Το θύμα είχε κάνει καταγγελία για κακοποίηση ζώων

Flash Reading by Kontra AI
  • Στην Λέσβο, στην Αγιάσο, κάηκε το αυτοκίνητο του κ. Ηλία Ψυρούκη, επιστήμονα και ακτιβιστή κατά της κακοποίησης ζώων.
  • Ο κ. Ψυρούκης είχε καταγγείλει επανειλημμένα περιστατικά κακοποίησης ζώων, παρέχοντας στοιχεία και βίντεο στις αρχές.
  • Οι αρχές διερευνούν αν ο εμπρησμός συνδέεται με τις καταγγελίες του κ. Ψυρούκη, καθώς είχε προηγηθεί και βανδαλισμός.
Σοβαρό περιστατικό εμπρησμού ερευνάται στην Λέσβο, καθώς κάηκε ολοσχερώς το αυτοκίνητο του κ. Ηλία Ψυρούκη στην περιοχή της Αγιασού

Ο κ. Ψυρούκης, ο οποίος έχει αναγνωριστεί για τη συμμετοχή του σε επιστημονικά προγράμματα και περιλαμβανόταν στη λίστα Forbes 30 Under 30 το 2021, είχε καταγγείλει επανειλημμένα περιστατικά κακοποίησης ζώων στο νησί, ιδιαίτερα αλόγων, καταθέτοντας στοιχεία και βίντεο στις αρχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το όχημά του τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ είχε προηγηθεί και άλλο περιστατικό βανδαλισμού στο ίδιο αυτοκίνητο δύο εβδομάδες νωρίτερα. Οι αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο ο εμπρησμός να συνδέεται με τις καταγγελίες που είχε κάνει.

Ο ίδιος είχε επίσης καταγγείλει πρόσφατα περιστατικό άσκοπων πυροβολισμών στην περιοχή κατά τη διάρκεια της Ανάστασης, γεγονός που είχε οδηγήσει σε καταδίκη του δράστη σε ποινή φυλάκισης.

Ο Ψυρούκης έχει επιστρέψει τα τελευταία χρόνια στη γενέτειρά του και δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα, ενώ στο παρελθόν είχε σημαντική πορεία στον χώρο των διαστημικών τεχνολογιών.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή