Λευτέρης Ελευθερίου: «Ο χώρος μου φέρθηκε πάρα πολύ καλά, εγώ δεν του φέρθηκα καλά»
Ο Λευτέρης Ελευθερίου, ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ηθοποιούς της ελληνικής τηλεόρασης και θεάτρου, παραχώρησε μια ειλικρινή και εκ βαθέων συνέντευξη στην εκπομπή Weekend Live, με τον δημοσιογράφο Αλέξη Μπαρτζώκα, το μεσημέρι της Κυριακής στον ΣΚΑΪ. Η συζήτηση κάλυψε ποικίλα θέματα, από τις επαγγελματικές του επιλογές μέχρι την προσωπική του ζωή και τη σημαντική σχέση που έχει αναπτύξει με το χιούμορ.
Στην αρχή της συζήτησης, ο Λευτέρης Ελευθερίου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τις ευκαιρίες που του έχουν δοθεί στον καλλιτεχνικό χώρο. “Ο χώρος μου φέρθηκε πάρα πολύ καλά, εγώ δεν του φέρθηκα καλά”, είπε χαρακτηριστικά. Η αναγνώριση και η υποστήριξη που απέκτησε από την αρχή της καριέρας του τον έκαναν να συνειδητοποιήσει την αξία της στήριξης από τους συναδέλφους του.
“Έχω δεχθεί πολλές προτάσεις για δουλειές και η αγκαλιά του χώρου ήταν θερμή. Ωστόσο, έχω συνειδητοποιήσει πως χρειάζεται να αναγνωρίσω τις δικές μου αδυναμίες. Είμαι και ένας άνθρωπος που πάσχει από ΔΕΠΥ, και συχνά διαπιστώνω ότι καταλήγω να κρεμάω τους συνεργάτες μου,” παραδέχεται. Αυτή η ενδοσκόπηση υπογραμμίζει τη σημασία της αυτογνωσίας, κάτι που πολλοί καλλιτέχνες παραβλέπουν, καθώς εστιάζουν μόνο στην εικόνα τους.
Ο Λευτέρης αναφέρθηκε στη ζωή του ως πατέρας και τη σημαντική αγωνία που συνδέεται με τη συνύπαρξη της τέχνης και της οικογενειακής ζωής. “Όταν έγινα πατέρας και είχα την οικογένειά μου, πολλές φορές αναρωτήθηκα αν μπορώ να συνεχίσω να κάνω αυτή τη δουλειά, φοβούμενος ότι θα λείπω από τα παιδιά μου,” είπε. Η ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική του ζωή και την οικογένεια είναι ένα θέμα που πολλοί καλλιτέχνες αντιμετωπίζουν, και ο Ελευθερίου έχει τη γενναιότητα να το συζητήσει δημοσίως.
“Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος πρέπει να προσπαθεί να ισορροπήσει όλες τις πτυχές της ζωής του. Αυτό ήταν πάντα ο στόχος μου, αν και ίσως έχασα κάποιες ευκαιρίες για να το πετύχω.” Αυτή η ρεαλιστική προσέγγιση στο επαγγελματικό και προσωπικό του μέλλον αποδεικνύει ότι η υποκριτική τέχνη δεν απαιτεί μόνο ταλέντο, αλλά και θυσίες και προτεραιότητες.
Το χιούμορ είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που καθορίζουν τη ζωή του Λευτέρη Ελευθερίου. “Το χιούμορ το είχα από μικρό παιδί και νομίζω ότι είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να αποφεύγω δύσκολες καταστάσεις,” εξήγησε. Θεωρεί ότι το χιούμορ τον βοηθά να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και τις εντάσεις της καθημερινότητας με πιο δημιουργικό τρόπο.
“Πάντα, όταν βρισκόμουν σε έντονες καταστάσεις, λειτουργούσα σαν γεφυροποιός. Το χιούμορ, για μένα, είναι η γέφυρα που ενώνει τους ανθρώπους και επιτρέπει την κατανόηση. Ειδικά στη δουλειά μας, είναι ουσιαστικό να έχεις αυτή τη ικανότητα.” Αυτή η φιλοσοφία δείχνει πώς μπορεί να μεταμορφωθεί μια πρόκληση σε ευκαιρία μέσω της τέχνης της υποκριτικής και του χιούμορ.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης