Σάββατο, 25 Απριλίου 2026

ΕΛΑΣ: EΔΕ για τα επεισόδια έξω από το Εφετείο Αθηνών

Την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) διέταξε η Ελληνική Αστυνομία, μέσω της Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Τα επεισόδια καταγράφηκαν μετά τη δίκη για την έκρηξη σε διαμέρισμα στην οδό Αρκαδίας στους Αμπελόκηποι τον Οκτώβριο του 2024. Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, εμφανίζεται αστυνομικός να σπρώχνει και να κλωτσά διαδηλώτρια.

Με αφορμή το υλικό αυτό, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες του περιστατικού και οι ενέργειες των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ότι η εξέταση ξεκίνησε από τη ΓΑΔΑ, με στόχο τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση τυχόν ευθυνών, εφόσον προκύψουν.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή