Σάββατο, 25 Απριλίου 2026

Καιρός: Άνοιξη με 27άρια, λιακάδες και βροχές – Αναλυτική πρόγνωση και για την Κυριακή

Σε πλήρη ανοιξιάτικη τροχιά μπαίνει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με ηλιοφάνεια, αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας και τιμές που θα φτάσουν ακόμη και τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Όλγα Παπαβγούλη. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσουν η Κρήτη και τμήματα του νοτιοανατολικού Αιγαίου, όπου θα επιμείνουν βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Ο καιρός σήμερα

Η ημέρα κυλά με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά.

Στο νότιο Αιγαίο, όμως, η εικόνα είναι διαφορετική λόγω βαρομετρικού χαμηλού που κινείται ανατολικά από την περιοχή μεταξύ Κρήτης και βόρειας Αφρικής προς την Κύπρο. Το σύστημα αυτό φέρνει αυξημένες νεφώσεις, βροχές και κατά τόπους καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη, όπου τα τελευταία 24ωρα έχουν καταγραφεί συνεχόμενα φαινόμενα.
Περισσότερο αναμένεται να επηρεαστούν το ανατολικό τμήμα της Κρήτης, καθώς και Κάρπαθος και Κάσος, ενώ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στις νότιες Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 6 μποφόρ, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Θερμοκρασία σε άνοδο

Η θερμοκρασία ανεβαίνει σταδιακά και σήμερα θα φτάσει τους 20 με 23 βαθμούς στα περισσότερα ηπειρωτικά, τοπικά τους 24, ενώ στη δυτική Ελλάδα θα αγγίξει τους 25 βαθμούς.

Στην Κρήτη, λόγω των νεφώσεων και των βροχών, ο υδράργυρος θα παραμείνει χαμηλότερα, κοντά στους 18 βαθμούς.

Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς και οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί έως 5 μποφόρ.

Παρόμοιο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, με λίγες περισσότερες νεφώσεις στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς και οι άνεμοι ασθενείς έως 4 μποφόρ.

Κυριακή: Η κορύφωση της ζέστης

Την Κυριακή αναμένεται η κορύφωση της θερμοκρασιακής ανόδου. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας ο υδράργυρος θα φτάσει τους 25 με 26 βαθμούς, ενώ σε ανατολική Στερεά, Θεσσαλία, ανατολική Πελοπόννησο και Μακεδονία θα αγγίξει τους 27 βαθμούς.

Σε κλειστές ηπειρωτικές περιοχές δεν αποκλείεται να σημειωθούν ακόμη και 28 βαθμοί.

Στα νοτιοανατολικά, δηλαδή στην ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, θα επιμείνουν το πρωί λίγες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, όμως γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Από Δευτέρα επιστρέφει η αστάθεια

Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με ανοιξιάτικες συνθήκες, αλλά και μεσημεριανή αστάθεια στα ηπειρωτικά ορεινά.
Τη Δευτέρα αναμένονται λίγες τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Πίνδου και της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κορυφωθεί στη δυτική Ελλάδα, από την Ήπειρο έως την Πελοπόννησο, όπου θα φτάσει τους 27 με 28 βαθμούς. Στην Αττική προβλέπονται 25 με 26 βαθμοί.

Αντίθετα, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα υποχωρήσει ελαφρά λόγω ενισχυμένου βορειοανατολικού ανέμου στο βόρειο Αιγαίο.

Τρίτη και Τετάρτη

Την Τρίτη θα υπάρξει λίγη περισσότερη αστάθεια κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, με πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα επιστρέψει σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, από 20 έως 25 βαθμούς από βορρά προς νότο.
Μέχρι και την Τετάρτη το σκηνικό παραμένει ανοιξιάτικο, με καλές θερμοκρασίες και τοπικές μόνο αστάθειες, ενώ από την Πέμπτη και μετά υπάρχει τάση για νέα μεταβολή με πτώση της θερμοκρασίας και πιθανές βροχές.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή