Ξεκίνησε η δίκη για την δολοφονία της 32χρονης από τον σύζυγό της η οποία είχε βρεθεί νεκρή στο πατάρι του σπιτιού
Η δίκη για την ανατριχιαστική δολοφονία μιας 32χρονης μητέρας δύο παιδιών από τον σύζυγό της ξεκίνησε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και αναμένεται να συνεχιστεί στις 26 Μαΐου. Το περιστατικό συνέβη τον Νοέμβριο του 2024 στο σπίτι της οικογένειας στους Αμπελόκηπους, αφήνοντας πίσω του μια οικογένεια σε κατάσταση σοκ και πένθους.
Η τραγική κατάθεση της μητέρας του θύματος
Η πρώτη μάρτυρας που ανέβηκε στο βήμα ήταν η μητέρα του θύματος, η οποία υποστηρίζει την κατηγορία. Με δάκρυα στα μάτια, περιέγραψε την απελπισία και την ανησυχία της για την κόρη της. Ο κατηγορούμενος, 39 ετών, είχε διαβεβαιώσει την οικογένεια ότι η σύζυγός του είχε απομακρυνθεί από το σπίτι και είχε φύγει για το εξωτερικό. «Με είχε πάρει τηλέφωνο και προσποιούνταν ότι ανησυχεί για την κόρη μου. Μου είπε “πήρε τη βαλίτσα και έφυγε”, και αναρωτήθηκα αν είχε φύγει για Αλβανία», είπε η μητέρα με σπαρακτική φωνή.
Τα όσα ακολουθούν είναι συγκλονιστικά: Οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου πως η γυναίκα του επέλεξε να φύγει για να γλιτώσει από την πίεση της καθημερινότητας, συγκρούονται με την πραγματικότητα που έχει δει το φως της δημοσιότητας. Η 32χρονη, πριν από τη δολοφονία, είχε εκφράσει την ανησυχία της για την οικογενειακή κατάσταση, αλλά δεν είχε αναφέρει ποτέ την επιθυμία της να αποχωρήσει από τον γάμο της.
Η ομολογία του κατηγορούμενου
Στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι τραυμάτισε τη σύζυγό του με σφυρί και την έπνιξε με καλώδιο. Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι η πράξη του έγινε «εν βρασμώ». Αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως τις παρουσίασε το κατηγορητήριο και δήλωσε: «Δεν ήμουν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Όλα έγιναν εκείνη τη στιγμή».
Η ομολογία αυτή δεν αποτιμάται, ωστόσο, με οίκτο από την κοινωνία. Η δημόσια εικόνα του κατηγορούμενου, ενός πατέρα και συζύγου, έχει διαβρωθεί από τις κατηγορίες που τον συνδέουν με την πιο φρικτή πράξη που μπορεί να διαπραχθεί στο πλαίσιο της οικογένειας.
Μαρτυρίες για την οικογενειακή κατάσταση
Άλλοι μάρτυρες κατέθεσαν σχετικά με την οικογενειακή ζωή του ζευγαριού. Ο αδελφός του κατηγορούμενου ήταν μεταξύ αυτών που υπερασπίστηκαν τον 39χρονο, χαρακτηρίζοντάς τον ως καλό πατέρα και σύζυγο χωρίς ιστορικό βίας ή προβλημάτων, είτε στην Αλβανία είτε στην Ελλάδα. Αυτές οι μαρτυρίες ξαφνιάζουν, καθώς οι πράξεις που αποδίδονται στον κατηγορούμενο δεν συνάδουν με την εικόνα που προσπαθούν να παρουσιάσουν οι οικείοι του.
Η οικογενειακή ζωή του θύματος και του κατηγορούμενου κλονίστηκε ανυπολόγιστα από αυτή την τραγωδία. Πίσω από αυτήν την ιστορία κρύβονται παιδιά που έχουν χάσει τη μητέρα τους και μια οικογένεια που αναζητά απαντήσεις και δικαιοσύνη. Η φωνή της μητέρας του θύματος αντηχεί στα δικαστικά έδρανα, απαιτώντας δικαίωση για την κόρη της: «Δεν θέλω να του κάνουν τίποτα. Θέλω να μου φέρει την κόρη μου πίσω. Μπορεί;»
Σχετικά Άρθρα
22/04/2026 - 22:20
Δείτε επίσης