Μοσκοβισί: Η Ευρωζώνη να ολοκληρώσει την τραπεζική ένωση

«Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ»
«ΑΝ ΤΟ STATUS QUO ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΤΟ BREXIT ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.»
Την ανάγκη η Ευρωζώνη να επιταχύνει την οικονομική και πολιτική ολοκλήρωση, καθώς σε αντίθετη περίπτωση και άλλα κράτη – μέλη θα μπουν στον πειρασμό να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βρετανίας για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση επισημαίνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί.
«Δεν θα πρέπει απλά να ανεχτούμε το Brexit, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, αυτό μπορεί να είναι μία καλή ευκαιρία», είπε ο Πιερ Μοσκοβισί.
Ακόμα, ο επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόσθεσε ότι η Ευρωζώνη πρέπει να ολοκληρώσει την τραπεζική ένωση με την εγγύηση καταθέσεων και των μηχανισμών χρηματοοικονομικής ασφάλειας.
«Εάν η διατήρηση του status quo είναι η μόνη μας απάντηση, τότε (σ.σ. το Brexit) δεν θα είναι η μόνη έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο Γάλλος επίτροπος, σύμφωνα με το Reuters.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είπε πως τάσσεται υπέρ της περαιτέρω ολοκλήρωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση γενικά, αλλά δεν είναι η ώρα για αυτό λόγω της εντεινόμενης δημαγωγίας και του ευρωσκεπτικισμού.
Σχετικά Άρθρα
11/08/2025 - 20:30
11/08/2025 - 16:20
Δείτε επίσης